Örököltem 6 millió Ft-ot. Szeretném befektetni kicsit jobb kamattal, mit 2 %, - Mit tanácsoltok?
Ha városban laksz vegyél néhány garázst. Nálunk 1 milla körül van egy garázs és 15k körül lehet kiadni havonta.
180k éves bevétel adózás előtt. A költségek után is 10% felett hoz a befektette pénz. Kisebb a rizikó mint a lakás bérbeadásnál. A garázst nem tudja úgy leamortizálni a bérlő mint a lakást, és egyszerűbb is kirakni mint egy albérlőt.
Én lakásra tippeltem volna.
2-es nálad a pont. Nagyon jó ötlet.
Nem csak, hogy kisebb a rizikó, de egyre több az autó és azt nem árt tárolni is valahol.
"Jó ötlet lehet az autó nyeremény betét. Ez 100 ezresből 60 db"
Hihi. Nem baj, hogy csak 50 ezres a legnagyobb megvásárolható címlet? :D 100 ezrest nem sorsolnak.
Először is azt kell eldönteni, hogy milyen távon gondolkozol befektetésben.
Általánosságban elmondható, hogy a kockázatosabb (és egynen nagyobb hozammal kecsegtető) ügyletek hosszú távon térülnek meg, mert pl. ha részvényekbe fektetsz, ott rövid távon nagyon nagy lehet az ingadozás - ez kb. a rulett kategóriája. 5-8 éves időszak alatt a nyereség/veszteség már kiegyenlítődik, és jó eséllyel a 2%_ot bőven meghaladó nyereséged lesz, de erre sincs garancia.
Ott van még lehetőségnek a befektetési alap - ez középtávon lehet jó megoldás. Itt érdemes visszatekinteni a múltra, nézegesd a portfolió-jelentseket, mert ha nem is garancia a jövőbeni hozamra, azért egy viszonylagos képet ad.
Hozam tekintetében nem mindig kiemelkedő, sokszor s sima bankbetét is hoz ugyanannyit, de itt legalább benne van a pakliban, hogy ha jó az alapkezelő, akkor lehet rajta keresni.
Az ingatlan - ahogy többen javasolták - valóban nem rossz, de nagyon sok idő, mire megtérül, és nem is igazán likvid. Itt megint csak neked kell tudnod, hogy mennyire fontos, hogy azonnal hozzájuss a pénzedhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!