Milyen olyan kisebb bankok vannak ahol nagyobb az esély egy már hitelekkel rendelkező személy (jómagam) pozitív elbiralasa?
Összegezve:
- BÁR listás vagy
- több millió tartózásod van
- nem dolgozol és évekig nem is fogsz
- újabb 1mFt-ot akarsz, de nem adnak a mocskok
- nincsen semmi a neveden
- nem érted, miért nem adnak a bankok pénzt
Elárulod, hogy mire kell?
"velük kerültem fel 13 éve Bár-rá"
"2 gyerekem van plusz kismama vagyok"
"Hogy vettem volna fel babavarot?? Nem vagyunk házasok!"
Tehát, már korábban sem fizetted rendesen a hitelt, nem vagytok házasok, hogy élni tudjatok azokkal a kedvezményekkel, amit az állam két kézzel szór a gyerekek után, de azért legyártottatok három gyereket....
... oké. És majd az én adómból fognak téged megmenteni, mikor az egész helyzetet a saját butaságodnak köszönheted. 3 gyerek és temérdek hitel a semmire. :(
"nekem nem volt szerencsém az életben hogy apám anyám alamtoljon egy kocsit"
Képzeld, nekem sem. 20 éves korom óta főállásban dolgozok, előtte is diákmelóztam. Meló mellett csináltam meg az egyetemet. Pénzt kerestem, félre tettem, gyűjtöttem, nem nyújtóztam tovább a takarómnál és nem vettem fel agyba-főbe hitelt. Ha valamit szerettem volna, amire nem telt, lemondtam róla, vagy vártam, míg meglett a pénz.
Most saját lakásom van, alig 1 éves autóm és hiába vannak hiteleim, bőven tudok még félre tenni mellette, mert a hitelt is csak a lehetőségeimhez képest vettem fel.
Ja, és hiába élek viszonylag jól, nincs gyerekem, mert nem lenne hozzá elég energiám. Nomeg nem is biztos, hogy akarok gyereket csinálni egy ilyen hülye világra.
Ha rajtam múlna amúgy, én a JTM-et is felosztanám, kb úgy, hogy:
- Minimálbér vagy az alatt 20%
- Havi nettó 150-től 30%
- Havi nettó 200-tól 40%
- Havi 350-től 50%
- 500-tól 60% (ahogy most is van)
- 1M fölött 80%
Egy minimálbérre az 50% eladósodás iszonyatosan sok, az emberek meg nem gondolkodnak. Áruhitelre meg ilyenekre felveszik, aztán néznek, hogy a maradék pénz semmire sem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!