Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 20 éves vagyok, nappalin...

20 éves vagyok, nappalin tanulok,15 éves autót szeretnék hitelre venni. Van valami kibúvó? Hogy oldhatom meg?

Figyelt kérdés
Mert ugye 15 évesnél idősebb autóra nem adnak hitelt, a párom anno személyi kölcsönt vett fel az autójára(egyéb családi anyagi gondok miatt), svájci frankosat, de nem tudjuk fizetni. Én venném meg papíron az autóját,hogy kifizessük a személyi kölcsönt, mert a ft alapú autóhitelt még elbírnánk. Vmi megoldás?
2010. aug. 27. 23:32
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Annak azért járj utána, hogy a Ft alapú hitelt valóban tudnátok-e fizetni... Egy ismerősöm egész jó (170 körüli) franknál vett fel hitelt, és még most sem fizet annyit, mint ha Ft alapút vett volna akkor fel...

Sajnos nincs kibúvó, a bank nem fog 15 éves autóra hitelt adni, mert gyakorlatilag nincs fedezet. Hacsak nem Ferrari, 15 évesen 500ezernél többet nem ér az autó.

2010. aug. 27. 23:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom a bank akkor "szeret" hitelt adni autóra, ha a hitel visszafizetésének utolsó törlesztőrészlete még az autó 15éves kora előtt következik be. Legalábbis nekünk annak idején emiatt nem adtak.
2010. aug. 27. 23:49
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Esélytelen megoldás két nyomós okból is, ugyanis Te nem vagy hitelképes, mert nincs jövedelmed és túl fiatal vagy és az autóra sem adnának már hitelt.

2 megoldás van.

1. Járjatok utána, a személyi kölcsönt nyújtó bank tud-e valamilyen lehetőséget ennek a hitelnek a kiváltására.

2. Másik bankkal kiváltatni a személyi kölcsönt.

Személyi kölcsönt kiváltatni személyi kölcsönnel általában nem jó üzlet, nem szoktam javasolni, viszont ha baj van, ez is megoldás lehet. El tudjátok ezzel a lépéssel érni, hogy újra hosszabb lesz a futamidő egy új hitelnél, ez által a havi részlet drasztikusan csökken. (Igaz viszont, hogy többet kell majd visszafizetni a több év alatt, így nő a tartozás összege is).

Pl ha a barátnőd anno 5-6 éves futamidőre felvett 1 mill Ft-ot és még hátra van 3-4 év, akkor egy 8 éves futamidejű személyi kölcsönnel ki lehetne váltani, mert akkor ezzel több, mint a duplájára is ki tudjátok tolni a futamidőt, amitől csökken a havi részlet. Nem minden banknál van 8 éves futamidejű személyi kölcsön, de pl az Unicreditnél és a Raiffeisennél is van.

egy hiteltanácsadó

2010. aug. 28. 07:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
2010. aug. 28. 11:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha nappalin tanulsz, felvehetnél diákhitelt is akár. Azt tuti bírnátok fizetni.
2010. aug. 29. 23:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Autót ne vegyél hitelre, csak ha összegyűjtötted az árát.

Addig járj gyalog, busszal, vonattal.

Különben úgy fogsz te is járni, mint a párod.

2010. szept. 1. 16:51
 7/7 A kérdező kommentje:
A saját autónkat "venném meg", az a lényeg, h az autóhitel kedvezőbb, mint a személyi kölcsön, és a ft alapú még jobb lett volna.
2010. szept. 3. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!