Nem úgy van, hogy elengedik a kamatot végtörlesztésnél? Nem durva ez egy kicsit?
Felvettem 2 és fél éve 700.000 Ft személyi kölcsönt az OTP-nél, 7 évre, havi 17.000 párszáz Ft volt a törlesztő. Mindig fizetzem. Bementem végtörleszteni és 661.000 párszáz Ft-ot kellett befizetnem. Azt hittem olyan 4-500 ezer lesz maximum.
Nem vagyok otthon a banki dolgokban, de az biztos, hogy soha többet.
Szerződésbe foglalt az előtörlesztés menete, díja.
Van olyan hitel, aminek díjmentes, a további kamatokat nem kell kifizetni. Ilyen egy diákhitel pl.
Ha 7 évre 17K volt a törlesztőd, akkor te ezt 25% kamatra vetted fel.
2 év után a tőketartozás 600ezer alatt kell legyen ilyen feltételekkel is.
Valami nem kerek a történetedben.
Hacsak nem mentél be közbe moratórium alá, a részleteket nem fizetted, a hiteled meg kamatozott, akkor vissza tudott nőni 660-ra simán.
Ez egy igen durván drága hitel volt, megnéztem egy kalkulátort, kb 23-24% a kamat!!!! Másfél éve vetted fel a hitelt, ha 2019.01 óta törleszted, jelenleg a fennálló tőketartozás a kalkulátor szerint 610E Ft, mert a kb 17.500Ft részletből csak kb 4000Ft volt havonta a tőkerész, a többi mind kamat. A barátodnak igaza volt, a hátra lévő kamatokat nem kell megfizetned, azt a bank elengedi, de még felszámoltak 1% lezárási díjat is.
Ez egy méregdréga konstrukció volt, a lehető legjobb döntést hoztad, hogy végtörlesztetted. Legközelebb nagyon figyelj oda, ha hitelt veszel fel, nagyon nem mindegy, mennyi a kamat.
Ne menjen el a kedved egy életre a hitelektől, de jó tanuló pénz volt ez arra, hogy nagyon meg kell nézni mit veszel fel és senkinek a "hasznos tanácsát" nem szabad megfogadni, csak is a saját szemednek hinni. 20-25%-os kamattal hitelt felvenni már-már uzsora, ráadásul ahogy korábban is írták, eleinte gyakorlatilag csak a kamatokat fizeted igen nagy százalékban, így amikor egy kis pénz áll a házhoz, akkor jön a döbbenet, hogy mekkora még a tőketartozás.
A kamatokat valóban csak tárgynapig (vagyis ha ma végtörlesztesz, a mai napig) kell kifizetni, de ha eddig alig csökkent a tőkéd, akkor ez téged nem fog vigasztalni, ahogy nem is vigasztal, mint látjuk.
Személyi kölcsönt csak nagyon nagyon nagyon indokolt esetben veszünk fel és akkor is utána nézünk a konstrukciónak oda-vissza, hátha van jobb egy másik banknál.
"jelenleg a fennálló tőketartozás a kalkulátor szerint 610E Ft, mert a kb 17.500Ft részletből csak kb 4000Ft volt havonta a tőkerész, a többi mind kamat. A barátodnak igaza volt, a hátra lévő kamatokat nem kell megfizetned, azt a bank elengedi, de még felszámoltak 1% lezárási díjat is."
Az is csak 616 ezer lenne. Valami nem kerek itt továbbra se...
Amúgy, ha végigfizeti a maradék 4,5 évet, akkor az 920ezer forint, tehát 260ezer forint kamatot elengedtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!