Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Elhunyt édesapám bankszámla...

Elhunyt édesapám bankszámla száma kellene, ezt vajon kiadják nekem a bankban, ha bemegyek? Itthon sehol sem találok ilyen papírt, amin rajta lenne.

Figyelt kérdés
2021. jún. 24. 05:07
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
De megvagyok jelölve. Most nézem. Megnyugodtam. A frászt hoztátok rám.
2021. jún. 24. 10:14
 22/31 anonim ***** válasza:
Szerencsed van. De jo tanulolecke volt, ha esetleg edesanyad meg él vagy neked a jovoben ha van vagy lesznek gyerekeid.
2021. jún. 24. 10:18
 23/31 A kérdező kommentje:
Jó bizony. Majd bekakiltam. Ilyet még nem is hallottam. Nyilván nem a kisujjamból tudtam meg a kódot, hanem az idős szüleimet segítettem azzal, hogy én vettem ki nekik amennyit kértek.
2021. jún. 24. 10:34
 24/31 anonim ***** válasza:

Igen ez érthető, ezert irtam hogy ezzel senki nem foglalkozik senki. Az automataknal senki nem ellenorzi ezt, max utolag ha panasz erkezik.

De az öröklesre komoly szabalyok vonatkoznak. Pont azert hogy ne lehessen azt megtenni, hogy ha van ket örökös akik nincsenek joban, hogy az egyik lenullazza az elhunyt amugy hagyatekot kepzo bankszamlajat, ami aztan nem kerül elosztasra.

2021. jún. 24. 11:22
 25/31 anonim ***** válasza:

Azért várható örökösként nem kell betojni ilyen szituban, maximum vissza kell majd szolgáltatni. Szerencsés, ha az ember tisztában van azzal, hogy minden, ami a hagyaték tárgyát képezi, annak momentán nincs jogos tulajdonosa, vagyis tök mindegy, hogy várhatóan örökös vagyok-e vagy sem, nincs jogom pénzt felvenni az elhunyt számlájáról.

Látszik a számla történeten a pénzmozgás, akár banki felvétel is van arról, hogy ki vett fel pénzt. Ha örökös vagy, ráadásul várhatóan egyedüli, akkor nem lesz belőle semmilyen probléma. Max azt mondják, hogy ejnye-bejnye ezt tudni kellett volna.

2021. jún. 24. 11:27
 26/31 anonim ***** válasza:
Nagyon attol fugg ez a szitu hogy mekkora összeg az ami fel lett veve. Mennyire bizonyithato a szandekossag, tehat hogy tudatosan lett kimenekitve a vagyon. Es az utobbi miatt hogy pl az elhunytnak van e adossaga is. Mert ha teszem azt van 2millio adossaga/hitele es 1millio a bankszamlan, akkor ha azt valaki leveszi hogy ne vesszen el a hagyatekin az adossag miatt, akkor biztos nem csak csunyan neznek majd.
2021. jún. 24. 13:20
 27/31 A kérdező kommentje:
Gyerekek-gyerekek. Pár száz ezer forintról van szó. Éppen a temetést fedezte.
2021. jún. 24. 13:42
 28/31 xswerdy ***** válasza:

de akkor megvan a számlaszám is, gondolom (ha azt a papírt megtaláltad, amin édesapád haláleseti kedvezményezettként megjelölt, azon - gondolom - rajta van), így az eredeti probléma megoldódott.

Amúgy édesapád kártyáját nem használhattad volna életében sem, kellett volna váltani egy társkártyát a nevedre. Édesapád halála után pedig a társkártyát se használhattad volna, mert az (ugyan úgy mint a normál meghatalmazás) csak a számlatulajdonos életére vonatkozik. A halálesetet be kell jelenteni, akkor a haláleseti kedvezményezett felveheti a pénzt, vagy saját számlájára áttétetheti. De a haláleseti kedvezményezett se használhatja a haláleset után még a saját társkártyáját sem, nemhogy az elhunytét.

2021. jún. 24. 23:05
 29/31 A kérdező kommentje:

Értem. Ez a való életben úgy néz ki, amikor él a szülő, hogy - Fiam, szaladj le az automatához, és vegyél ki nekem százezer forintot.

- Rendben apám, megyek is.

2021. jún. 25. 07:28
 30/31 anonim ***** válasza:
Részvétem. Ilyen helyzetben nem tud tisztán gondolkodni az ember, én szégyellem magam a kommentek miatt, tények ide vagy oda. Örülök, hogy minden rendben.
2021. jún. 25. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!