Milyen futam időre jobb felveni ház hitelt?

Figyelt kérdés

A hosszabbra vagy a kevesebbre?

Mondjuk 15 év vagy 25 év a jobb?

2021. jún. 11. 13:31
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

Ezt mi nem tudjuk ennyi infóból. Rövidebb futamidőnél magasabb a törlesztő, és többnyire kevesebb a befizetendő végösszeg.

Ha kisebb törlesztőrészleteket szeretnél, akkor meg a 25 éves játszik.

2021. jún. 11. 13:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Én 20 évre, de csak mert tudom, hogy 5 év múlva visszafizetem, így olcsóbb, mintha 5 évre venném fel. Minden eset egyedi, ennyiből nem lehet neked megválaszolni.
2021. jún. 11. 13:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Csak egy kisebbet szeretnék 7000000 vagy 9000000 még megbeszélés alatt áll a dolog.
2021. jún. 11. 14:08
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

A te élethelyzetedhez kell igazítani.

Minél rövidebb a futamidő, annál nagyobb a havi törlesztő, viszont a végösszeg kevesebb.

De egyáltalán nem biztos, hogy megéri mindenáron mielőbb visszafizetni. Pl. Ha minden pénzed előtörlesztésre költöd, közben meg nem tudsz venni egy jobb autót, hanem locsolod a pénzt a régi sz/rra, vagy éppen drágább hitelből veszel autót és még lehetne sorolni.

Én úgy határoznám meg, hogy fix kamatozásút, olyan rövid futamidőre, amire kényelmesen csak lehet és készülni kell az előtörlesztésre, amit élethelyzettől függően tudsz ütemezni majd.

2021. jún. 11. 14:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha 7.000.000-t 20 evre kell felvegyel nagyon rosszul keresel, szoval minel hosszabb idore vedd mert elotorleszteni mindig tudsz ha kell, de ha megszorulsz akkor nehez lesz torleszteni
2021. jún. 11. 14:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Jelenlegi kamatok mellett jobb felvenni hosszabb időre és előtörleszteni.

Én 20 évnél hosszabb időre nem venném fel, és csak annyi hitelt, amit jó eséllyel 10 év alatt ki tudok fizetni.

Így marad elég biztonsági ráhagyás.

2021. jún. 11. 14:25
 7/9 anonim ***** válasza:
A lehető legrövidebb időre, amivel a törlesztőt még biztosan tudjátok fizetni.
2021. jún. 11. 15:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"A lehető legrövidebb időre, amivel a törlesztőt még biztosan tudjátok fizetni."

Ez igaz, amikor 7-10% a lakáshitel kamata.

Amikor 3-4% akkor jobb a minél kisebb törlesztő a többit meg félretenni.

Persze ehhez kell önuralom, hogy tényleg félre is tegye az ember.

2021. jún. 11. 15:24
 9/9 anonim ***** válasza:
58%
Félretenni nem éri meg, mert csak veszít az értékéből a pénz. Akkor van értelme az alacsonyabb törleszőnek, ha BEFEKTETI olyanba, aminek a hozama magasabb, mint a kamat. Ez így tényleg jó gondolat. De ha csak ülnek a pénzen, annak nem sok értelme van.
2021. jún. 11. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!