Honnan van családoknak, fiataloknak 40-50 milliós új házakra pénzük?

Figyelt kérdés

A párommal házat szeretnénk vásárolni, és csak most döbbentem meg igazán mennyikért mennek. Nem, vagyunk eleresztve, nem akarunk sok 10 milliós hitelt felvenni, gyerekünk nem lehet ezért ezek a lehetőségek is kizárva, magas törlesztő részletet sem akarunk, mert sose lehet tudni meddig lesz munkánk. Nem tudom mihez tudunk majd így kezdeni.

Akik belemennek ezekbe a nagy hitelekbe, nem rettegnek nap mint nap? Bevállalják a gyerekeket, de el is kell majd tartani őket. Lehet csak én látom rossz szögből ezeket a dolgokat.

Mi a véleményetek?

2021. máj. 12. 08:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
55%

#20: Én nem szoktam pontozni, csak a mérhetetlen baromságokat. De ez kulcskérdés a témát tekintve ezért kellemetlen, hogy pont ezt sikerült benézni.

Ez van, egy választól nem dől dugába az építhetett értékelésed...

2021. máj. 12. 15:05
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

10 es vagyok :))

0 ra pontoztak a befekteteses otletemet, latszik hogy a magyarok mennyire fejletlenek ebben a temaban. Probalnam okitani itt a nepet de ti nem engiditek:))

Tudtatok hogy a magyar lakossag 1 szazalekanak van reszvenye? Tudtatok hogy egy alapkezelo kb 8-10 szazalekkal nagyobb hozamor er el mint az allampapir? :) Szoval eves 8-10 szazalekot veszt az aki inkabb allampapirba tartja a penzet...

Persze h nem, minek fejlesztenetek magatokat...

Hogy hogyan van nekem penzem 50 millios lakasra 27 evesen? Hat ugy hogy 22 éves korom ota tozsdezek, 0 rol indultam es most 31 milliot er a portfoliom. Ha lett volna anyuka vagy apuka aki alam rak 10 milliot 25 eves koromban akkor ez most 150-200 millio lenne, de hat sajnos kis penzt meg 15x-elni nem olyan eletmegvalto dolog mint nagy penzt...

2021. máj. 12. 16:21
 23/28 anonim ***** válasza:
81%

"Ha utananezel passziv jovedelemnek, befekteteseknek stb-nek akkor kapsz egy csomo otletet arra hogy hogyan lehet jol forgatni."

vagy jól elbukni a kis családi spórolt vagyont

2021. máj. 12. 16:25
 24/28 anonim ***** válasza:
80%
#22: Amellett, hogy alapvetően tök semmitmondó a válasz és a szokásos hihetetlen, nullából sok milliót csináltam fiatalon a semmire kamu szagú az egész van az emberekben egy nagyon erős bizalmatlanság a részvények, befektetések, alapkezelők és úgy mindennel szemben. (Lásd Quaestor, Bróker Marcsi és hasonlók), az ügynökökről, "wannabe" tanácsadókról nem is beszélve.
2021. máj. 13. 07:12
 25/28 anonim ***** válasza:
94%

Egyszerű: nem 50 milliós házat kell nézni. Én sem olyat néztem, nem tehettem meg, de van egy ikerház felem Budapesttől 20 percre (vagy tömegközlekedve 30), kerttel. Újítani kell mint állat, de alakul, szépül, épül, és 10M a hitelem, amit röhögve fizetek.

A helyzet iróniája, hogy mellettem épülnek ikerházak, darabja 50 millió Ft. Viccnek is rossz, ha a vételi áramra rászámolok 10 millió felújítást, akkor is bőven jól jártam.

Ja és ezt egyedül sikerült, nem a párommal. Tudni kell keresni, alkudni, kompromisszumot kötni.

2021. máj. 14. 15:43
 26/28 anonim ***** válasza:
57%
Bátyám most adta el a házát 45 millió forintért, olyan 20-on éves párnak, akiknek az önerejük a Babaváró hitel meg a CSOK volt. Magyarán 0 önerővel vettek 45 millás házat. Döbbenet.
2021. máj. 16. 04:59
 27/28 anonim ***** válasza:
57%

Hát igen utolsó, van ilyen.

Gondolom nem 150 ezret keresnek, így mindenféle hitelt megkapnak.

Csak ez azért necces, mert ha majd 3 gyerek mellett kell a 150-170 ezres törlesztőt fizetni akkor lehet koppanas.

Én sosem merném ezt bevállalni.

2021. máj. 16. 13:38
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbbnek nincs ennyi pénze, hitelből, átmeneti jó állásból. Nincs ezzel gond, ettől pörög a gazdaság. A magamfajta emberek sokat keresnek, sokat takarítanak meg, keveset költenek. Így is össze lehet rakni, bár tény, hogy ehhez türelem kell.
2022. jún. 13. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!