Diákhitel törlesztés kérdés?
Sziasztok, ha nekem van diákhitelem, most végeztem az egyetemen és el kell kezdeni törleszteni, de én többet szeretnék havonta, akkor melyik a helyes út?
Tegyük fel havi 12 ezret kellene törlesztenem, de én havi 100at akarok. Tudom, hogy van lehetőség előtörleszteni.
Ebben az esetben lehet előtörleszteni 100-t és abban akkor benne van a kötelező, vagy
Be kell fizetnem havonta 12-t törlesztésre és még 88-t magamtól előtörlesztésre?
Köszönöm a válaszokat.
Attól függ, hogy hogyan akarod előtörleszteni. Ha kötelező törlesztés címszóval fizetsz a 12 helyett 100-at, akkor az elsősorban a kamatot, majd utána a tőkét csökkenti, illetve amíg az előre befizetett összeg fedezi, nem kell tovább törleszteni. Ha 12-őt kötelező, 88-at pedig előtörlesztés címszóval, külön fizeted be, akkor a külön befizetett 88 a tőkét csökkenti, nem a kamatot, de nem tolja ki a törlesztési időt, a következő hónapban ugyan úgy fizetned kell a kötelezőt.
Javaslom egyébként a bankkártyás fizetést az utalás helyett. Az nekik költség, nem neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!