Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy megy a törlesztés a...

Hogy megy a törlesztés a diákhitelnél, ha munkanélküli vagyok?

Figyelt kérdés
Ilyenkor nem kell törleszteni, addig amíg nincs munkám? Vagy hogy megy ez?

2020. okt. 19. 09:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Kell törleszteni.

A törlesztési kötelezettség szüneteltetését az alábbi esetekben lehet kérni:

[link]

2020. okt. 19. 10:18
 2/16 anonim ***** válasza:
Dehogynem kell.
2020. okt. 19. 11:29
 3/16 A kérdező kommentje:
És ha valkinek nincs munkája és nem tudja törleszteni, akkor mivan?
2020. okt. 19. 19:40
 4/16 anonim ***** válasza:

Ugyanaz történik, mint akármelyik hitelnél, ha nem fizetsz. Előbb hívogatnak, hogy fizess, közben szépen kamatozik a tartozás + késedelmi kamat.

Azt ha nem fizetsz, akkor megprobaljak behajtani, akár úgy, hogy lefoglalnak vagyontárgyakat, akár ingatlant. A fizetésből vonnak elsősorban, de az nincs.

Ha nincs vagyontárgy, akkor eladják a tartozást egy követeléskezelőnek, ha neki sem sikerült, a legvégső a végrehajtás, az nem piskóta, jönnek a házba, és MINDENT visznek.

2020. okt. 19. 19:55
 5/16 anonim ***** válasza:
4. Ez így van, de a kérdező kedvéért hozzátenném, hogy a diákhitel direkt úgy van tervezve, hogy kifejezetten alacsony törlesztőrészlete legyen. 10-20 ezer forintot akkor is ki lehet fizetni, ha munkanélküli az ember.
2020. okt. 19. 20:03
 6/16 A kérdező kommentje:

Valahol meg lehet nézni, hogy mennyi lenne a havi törlesztő? Most kellett volna elkezdenem törleszteni, de a moratórium miatt még nem kellett, így nem tudom mennyi lenne.

2020. okt. 20. 10:53
 7/16 anonim ***** válasza:

Mindig az aktuális minimálbér 6 %-a.

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de utánanéztél mindennek, mielőtt felvetted?

2020. okt. 20. 10:55
 8/16 anonim ***** válasza:

[link]

Eleve, kell, hogy legyen diakhiteldirekt fiókod.

Kellett kapnod levelet, hogy mennyivel kell törlesztened.

Minden információ fent van a honlapon.

2020. okt. 20. 10:58
 9/16 A kérdező kommentje:

#7 nem néztem meg, mert akkor nem érdekelt. Állampapírt vettem belőle így képezve magamnak egy vesztartalekot, azaz a pénz megvan.

Azért kérdeztem, hogy mi a lehetőség, ha nincs munkám, hogy hátha lehet addig felmentést kérni a törlesztés alól.

#8 fiokom van, de levelet nem kaptam tőlük a törlesztéssel kapcsolatban, csak a moratóriummal.

2020. okt. 20. 11:46
 10/16 anonim ***** válasza:

Mennyit vettél fel? Mennyi most a tartozásod? A fiókodban meg tudod nézni.

Mert hiába moratórium van, attól még az kamatozik.

2020. okt. 20. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!