Hogy megy a törlesztés a diákhitelnél, ha munkanélküli vagyok?
Kell törleszteni.
A törlesztési kötelezettség szüneteltetését az alábbi esetekben lehet kérni:
Ugyanaz történik, mint akármelyik hitelnél, ha nem fizetsz. Előbb hívogatnak, hogy fizess, közben szépen kamatozik a tartozás + késedelmi kamat.
Azt ha nem fizetsz, akkor megprobaljak behajtani, akár úgy, hogy lefoglalnak vagyontárgyakat, akár ingatlant. A fizetésből vonnak elsősorban, de az nincs.
Ha nincs vagyontárgy, akkor eladják a tartozást egy követeléskezelőnek, ha neki sem sikerült, a legvégső a végrehajtás, az nem piskóta, jönnek a házba, és MINDENT visznek.
Valahol meg lehet nézni, hogy mennyi lenne a havi törlesztő? Most kellett volna elkezdenem törleszteni, de a moratórium miatt még nem kellett, így nem tudom mennyi lenne.
Mindig az aktuális minimálbér 6 %-a.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de utánanéztél mindennek, mielőtt felvetted?
Eleve, kell, hogy legyen diakhiteldirekt fiókod.
Kellett kapnod levelet, hogy mennyivel kell törlesztened.
Minden információ fent van a honlapon.
#7 nem néztem meg, mert akkor nem érdekelt. Állampapírt vettem belőle így képezve magamnak egy vesztartalekot, azaz a pénz megvan.
Azért kérdeztem, hogy mi a lehetőség, ha nincs munkám, hogy hátha lehet addig felmentést kérni a törlesztés alól.
#8 fiokom van, de levelet nem kaptam tőlük a törlesztéssel kapcsolatban, csak a moratóriummal.
Mennyit vettél fel? Mennyi most a tartozásod? A fiókodban meg tudod nézni.
Mert hiába moratórium van, attól még az kamatozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!