Hogy megy a törlesztés a diákhitelnél, ha munkanélküli vagyok?
Figyelt kérdés
Ilyenkor nem kell törleszteni, addig amíg nincs munkám? Vagy hogy megy ez?2020. okt. 19. 09:09
11/16 anonim válasza:
Az a vicc, hogy a Diákhitel.hu Gyakran Ismételt Kérdések rovatában ott van szinte az összes kérdésedre a válasz. 10 perc lenne kibogarászni, ami érdekel. Nem tudom erre miért vagy képtelen.
12/16 A kérdező kommentje:
# 10, a kamatozás nem számít, mert az állam papír is kamatozik. Igy nem csökken az értéke.
2020. okt. 20. 14:08
13/16 A kérdező kommentje:
Ha valakinek kérdése lenne, hogy miért gondoltam azt, hogy ameddig valakinek nincs munkája, akkor lehetséges, hogy addig ne törlesszen, azaz tért van mert van olyan ország, ahol diákhitelnél ez így megy.
2020. okt. 20. 15:47
14/16 anonim válasza:
Szokatlan, hogy az idegen ország diákhitel rendszerét jobban ismered, mint a saját országodét, ahol ráadásul vettél is fel diákhitelt és bármikor utána nézhettél volna ennek is 5 perc alatt.
15/16 anonim válasza:
Diákhitelt állampapírba ... ó te jó ég. Magyarul fizettél a banknak is és a diákhitel központnak is, csak azért hogy legyen pénzed amit semmire nem használsz. Jó üzlet!
16/16 A kérdező kommentje:
#15 segítek egy picit.
Diákhitel kamata ~2%.
Állampapír kamata ~4% rovid távon, ha 5 évig benne van akkor 4.95%
Na most, ha felveszek diákhitelt 2% kamatra és azt állampapírba teszem, akkor számomra az 2-2.95% nyereséget generál. Azaz én nyerek rajta.
Jöhetne az, hogy az a 2% semmi, meg se éri ezt csinálni. Tényleg nem valami sok. Viszont ennek a másik előnye az, hogy ha kell pénz, akkor a személyi kölcsön 10-20%-os kamata helyett, ehhez nyúlhatok.
Számomra jó üzlet, igazad van.
2020. dec. 15. 16:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!