Hogy vegyek fel hitelt?
Fix törlesztővel vagy végig fix törlesztővel?
A rögzített kamat pontosan mit jelent?
Vannak hitelek, amelyeknek a teljes futamidő alatt FIX a részlete és vannak, amik a kamatperiódusosak, tehát a futamidő alatt a kamatperiódusok végén átárazódhatnak. Pl ha felveszel egy lakáshitelt 20 évre 5 éves kamatperiódussal, akkor annak kamata 5 évente változhat, míg ha 10 éves kamatperiódust választasz, az csak a 10. év végén módosulhat újabb 10 évre.
Általánosságban elmondható, hogy a hosszabban fixált hitelek drágábbak, de ez bank és hitelképesség függő is, nem feltétlenül igaz. A többgyermekesek kamattámogatott hitele pl végig fix, mégis a legkedvezőbb, hiszen 3% a kamat.
Az, hogy számodra melyik az ideális, sok mindentől függ. Pl ha rendszeresen tudsz előtörleszteni, és a futamidő vége előtt jóval hamarabb ki fogod fizetni a hitelt, akkor nem érdemes a drágább, végig fix hitelt választani. Ha nem túl hosszú a futamidő, pl 10-15 év, ha nem túl magas a hitelösszeg, akkor elég lehet az 5, vagy a 10 éves kamatperiódus.
Az ügyfeleim többsége, ha piaci kamatozású lakáshitelt igényel, a 10 éves kamatperiódust választja, de akad végig fix igény is.
Én jelzálogfedezettel szabad felhasználásu hitelt szeretnék felvenni mivel a személyi kölcsön nekem nem kedvező
Mondjuk én ezt felveszem 10 év fix törlesztővel, akkor semmilyen módon nem változhat 10 évig? Vagy hogy éri meg jobban felvenni? 5-6millo körül szeretnék felvenni. Adosstarsal, ha kéri a bank
Köszönöm szépen:)
Nem akarok illetlen lenni,de mennyi a törlesztője? Plusz milyen biztosítás van rajta?
Értem
Köszönöm szépen
Annyira félek a hiteltől,de hát nincs más lehetőség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!