18 éves kor alatt egy 16 éves személy nyithat számlát bankban az apja vagy anyja jelenléte nélkül?
Én vagyok az anya.A 16 éves lányom felhívott,hogy pénzt akart kivenni a számlájáról amin elvileg 40000 ft volt.Azt látta,hogy mínusz-30000-ban a számlája.
Én csak arról tudok,hogy van neki egy otp junior számlája. Egyből rohantam az otp-be,hogy ránézzek a számlájára.
Ott azt mondták nincs mínuszban,18 ft van a számláján.
Akkor ez mi lehet?Nekem nem árulja el a leány,hogy miről van szó.
Nagykorú barátja van,az ő segítségével nyithatott másik számlát,bármilyet,ami a lányom nevén van?
Lehet nyitni számlát úgy,hogy ott sincs a szülő,aláírásomat hamisíthatta esetleg?
Apuka messze él tőlünk,ő biztos nem segített számlát nyitni,arról tudnák.
Csak azért kérdezem ezt,mert én vagyok a törvényes képviselője a lányomnak,nem szeretném ha bajba kerülne és ki tudja milyen tartozását se szeretném kifizetni.Amiről nem tudok.
"Mi szükséges a számlanyitáshoz 14-18 éves kor között?
A Junior számla megnyitásának feltétele a Junior és a törvényes képviselő személyazonosítására alkalmas okiratának bemutatása (személyi igazolvány és lakcím kártya), valamint a Junior számla szerződés érvényességi feltétele, hogy a Junior törvényes képviselője a szerződés aláírásával a jogviszony létesítéséhez beleegyezését adja."
Van otp junior számlája.Amijor nyitottuk én is ott voltam,mint szülő.Az otp junioron nincs tartozás.
A lányom egy másik számláról beszélt,amit használ,amiről nem tudok.
Beszéltem már vele.Nem mondja meg,érzem hogy valamit nem mond el.Amikor megkérdeztem hogy van e másik számla,amit használ,csak azt kérdezte: miért? Ha nem lenne,egyenesen megmondta volna,hogy nincs.Félek hogy sumákol.
Na de egy 16 évesnek hogy lehet a nevén olyan számla,ami mínusz 30 ezerbe tud menni?
18 év alatt xsak vetéti kártyát adnak,hitelt nem,úgy tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!