Ha 4 hónapon belül vissza akarom váltani az Állampapír Plusz-omat, mire számítsak?
Megkapod a 4 havi kamatot.
Az első fél évben az ÉVES kamat 3,5%. Ha 1 hónap múlva váltod vissza, akkor ennek az 1/12 részét megkapod, ha 2 hónap múlva, akkor 2/12-ét, stb.
Pl 3millió 4 hónapra az 3500Ft-ot kamatozik, 750Ft a visszaváltási díj, marad 2750Ft.
Kiszámolhatod, hogy 0,25% az mennyi időnyi kamatot jelent 5% vagy 3% éves kamatnál.
Pl 5% éves kamatnál a 0,25 az 5-nek 1/20-a része, tehát 1/20 évnyi (kb 20 napnyi) kamatot veszítesz el. Az elején tudom 3% a kamat, ott is pl 1 hónapnyi kamatot veszítesz el. Ez a fajta állampapír tényleg nagyon baráti ilyen szempontból.
Köszönöm a válaszokat! Örülnék, ha tényleg úgy lenne, ahogy a kalkulátor számolja.
Kötéskor szó esett erről is, de azt a tájékoztatást kaptam, hogy egyedül az első fél évben nem érdemes kivenni, mert veszteséges lesz. Viszont miután minden második hónapban új ügyintéző van, akik mellesleg egymáshoz rohangálnak 1-1 válaszért mialatt ott vagyok, így nem vagyok 100%-osan meggyőződve a hitelességről. Évek óta nem nyúltam ehhez a pénzhez, így gondoltam, hogy nem is fog kelleni az első 6 hónapban, de az élet közbeszólt. Bár nem lennék köteles magyarázkodni kedves #4-es, de azért leírtam, hogy tudd a háttér sztorit is, hogy legközelebb elgondolkodj mielőtt belekötsz valakibe.
Ki kötött beléd? :-) Mindenkinek milyen kis mimóza lelke van. :-)
Most tényleg nagyon elgondolkodtam! :-)
Látszik a színvonal, hogy az egyetlen normális választ (#2) sikerült lepontozni :D
Mi a rákért baj, ha valaki itt érdeklődik először, aztán még mindig utána tud olvasni több információért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!