Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha 4 hónapon belül vissza...

Ha 4 hónapon belül vissza akarom váltani az Állampapír Plusz-omat, mire számítsak?

Figyelt kérdés
Olvastam ezt a 99,75%-os visszavásárlást. Pl. 3 millió forint esetében levezetné valaki, hogy mire számíthatok? A kamat, ami a 4 hónap alatt jóváíródott az összeghez, azt teljesen elveszítem, és kevesebbet is kapok vissza, mint amit befektettem?
2021. ápr. 24. 15:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%
Állampapíron eleve nem is havonta írják jóvá a kamatot.
2021. ápr. 24. 15:28
 2/11 anonim ***** válasza:
51%

Megkapod a 4 havi kamatot.

Az első fél évben az ÉVES kamat 3,5%. Ha 1 hónap múlva váltod vissza, akkor ennek az 1/12 részét megkapod, ha 2 hónap múlva, akkor 2/12-ét, stb.

[link]

Pl 3millió 4 hónapra az 3500Ft-ot kamatozik, 750Ft a visszaváltási díj, marad 2750Ft.

2021. ápr. 24. 15:30
 3/11 anonim ***** válasza:

Kiszámolhatod, hogy 0,25% az mennyi időnyi kamatot jelent 5% vagy 3% éves kamatnál.

Pl 5% éves kamatnál a 0,25 az 5-nek 1/20-a része, tehát 1/20 évnyi (kb 20 napnyi) kamatot veszítesz el. Az elején tudom 3% a kamat, ott is pl 1 hónapnyi kamatot veszítesz el. Ez a fajta állampapír tényleg nagyon baráti ilyen szempontból.

2021. ápr. 24. 15:35
 4/11 anonim ***** válasza:
Furcsa, hogy néhány hónappal ezelőtt vettél állampapírt, és még ennek sem néztél utána.
2021. ápr. 24. 16:46
 5/11 anonim ***** válasza:
azt hiszem évente (vagy félévente) van egy egy-hetes időszak, amikor kamatvesztés nélkül ki tudod venni a pénzed, azt szerintem érdemes kivárni, amennyiben tényleg milliós összegről van szó. kérdezd meg róla a bankodat, ők tudni fogják.
2021. ápr. 25. 09:05
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Örülnék, ha tényleg úgy lenne, ahogy a kalkulátor számolja.

Kötéskor szó esett erről is, de azt a tájékoztatást kaptam, hogy egyedül az első fél évben nem érdemes kivenni, mert veszteséges lesz. Viszont miután minden második hónapban új ügyintéző van, akik mellesleg egymáshoz rohangálnak 1-1 válaszért mialatt ott vagyok, így nem vagyok 100%-osan meggyőződve a hitelességről. Évek óta nem nyúltam ehhez a pénzhez, így gondoltam, hogy nem is fog kelleni az első 6 hónapban, de az élet közbeszólt. Bár nem lennék köteles magyarázkodni kedves #4-es, de azért leírtam, hogy tudd a háttér sztorit is, hogy legközelebb elgondolkodj mielőtt belekötsz valakibe.

2021. ápr. 25. 19:12
 7/11 anonim ***** válasza:

Ki kötött beléd? :-) Mindenkinek milyen kis mimóza lelke van. :-)

Most tényleg nagyon elgondolkodtam! :-)

2021. ápr. 25. 19:23
 8/11 A kérdező kommentje:
Az, hogy engem vonsz kérdőre amiatt, mert nem néztem utána a vásárlás előtt a részleteknek, számodra nem belém kötés? Nem értem egyszerűen, hogy aki nem a kérdésre válaszol, az minek ír? Az ilyen típusú véleményedet nem muszáj megosztanod másokkal, mert érdemben semmit nem tettél a kérdéshez, ráadásul a háttér infókról nem is tudsz.
2021. ápr. 25. 20:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Egy dolog biztos: ha vissza szeretném váltani az állampapírjaimat, nem a gyk-n kezdek el kérdezősködni, mert nem HITELES. Senki nem vont kérdőre, csak ahogy írták: furcsa.
2021. ápr. 25. 20:33
 10/11 anonim ***** válasza:
45%

Látszik a színvonal, hogy az egyetlen normális választ (#2) sikerült lepontozni :D

Mi a rákért baj, ha valaki itt érdeklődik először, aztán még mindig utána tud olvasni több információért.

2021. ápr. 25. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!