Ha nincs bejelentett munkám, nincs cégem, de van havi keresetem, mit csináljak, hogy kapjak lakáshitelt?
Egyéni tevékenységből származó jövedemem van, de erre sehol nem adnak hitelt, mindenhol kérik a munkaviszonyt, pedig minden hónapban érkezik jutalék vagy kifizetés a számlámra, jóval nagyobb összeg, mint az országos átlag fizetés, mégsem igényelhetek hitelt.
Arra gondoltam, hogy fizetek valakinek, hogy jelentsen be, mintha ott dolgoznék, cserébe fizetem az utánam fizetendő adókat, stb.
Állítólag 3 havi munkaszerződés után már igényelhetek hitelt.
Működhet így esetleg?
Milyen hasonló dolgot lehet még tenni ezügyben?
Illetve ez mennyire törvényszerű?
Természetesen adózott a jövedelmem, 15%SZJA-t fizetek évente, rendesen bevallva, tiszta a pénzem, csak ilyen esetben nem hiteleznek.
Viszont minél nagyobb a tőkém, annál több a profitom, így a hitel a legjobb megoldás vásárlásra, mindenképp így szeretném intézni.
Kérdezted már, kaptál válaszokat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
Ez nem az én kiírásom, nekem nincsen ingatlan a nevemen, egy sem.
De elolvasom a kommenteket, hátha akad közte számomra használható.
"Arra gondoltam, hogy fizetek valakinek, hogy jelentsen be, mintha ott dolgoznék, cserébe fizetem az utánam fizetendő adókat, stb."
Igen, ezt is megteheted. Hogy 3 hónap elteltével valóban kapsz-e hitelt, arra nincs garancia, a banktól függ.
Itt semmilyen válasz nincsen, ami nekem megfelelne.
Talán a cégalapítás, de az 3 milliónál kezdődik legalább, illetve nem tudom, hogyan működne ez.
Gondolom kell bevétel, hogy tudjak kifizetni, de nincs időm ilyenekre, illetve annyi bevételt sem tudom, honnan teremthetnék.
Kb 45-50 millió ft-ra lenne szükségem, amihez 600 ezer ft-os netto jövedelem kellene.
Sok bank van, gondoltam több helyre is beadnám az igényemet 3 hónap után. Ha teljesen lukra futás lesz, max elmegyek 6 havi fizetésig, ekkor már gondolom nagyobb az esély hitelt kapni.
Új építésű lakást vennék Bp-en, szóval szerintem 20-25% önerővel számolva teljesen jó lehetek. De persze minél kevesebb, annál jobb.
Na erre én is kiváncsi lennék....
Honnan van tb-je?
Nem akartam belemenni, mert megoldást szeretnék a problémámra és nem elvinni a beszélgetést olyan irányba, hogy troll kérdés vagy nézni azt ahogyan 10/9 komment az hogy kamu..
De leírom, nem érdekel, hogy elhiszitek-e vagy sem, de szeretnék megoldást a kérdésemre.
Day traderként kereskedem a tőzsdén, havi éves átlagom, hogy 8,3%-ot tudok hozni, profi tőke menedzsmenttel dolgozom, és kamatos kamattal dolgozom.
Tb-t azért nem kell fizetnem, mert diák vagyok egyetemen, bár bukdácsolok, mert sok időm elmegy a munkámmal, de szeretnék egy diplomát. Igaz sosem fogok abban a szakmában dolgozni valószínű, de B tervnek befejezem, már csak 1,5 évem van vissza.
Van könyvelőm, de egy idősebb nő, aki eléggé becsületes. Az okosságokban nem hajlandó tanácsot adni, viszont a profilja az, amivel én foglalkozok és évente 1x ő állítja össze nekem a bevallásom.
Szeretek nyugodtan aludni és nem fáj befizetni azt amit kell.
Idővel majd szochot is kell fizetnem, de ott is van maximum, amit én meglépek.
A minimálbér 24x-esénél több az éves bevételem, így csak ezután kell valami 15,5 vagy 17% ot befizetnem(ebben nem vagyok biztos, de valahogx így)
Szóval inkább fizetem a suliba azt az éves 500-600 ezer ft-os tandíjat és fizetve van a TB, mint az államnak puszira. Hátha lesz diplomám idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!