Nem tudok napok óta a pénzemhez jutni ami Magyar Államkincstárban van?
Készpénzben a legnagyobb hülyeség tartani, csak inflálódik.
Nincs az államkincstárnál számlám, de gondolom van egy szerződésed hozzá. Nézd meg, hogy ilyen esetre van e valami rendelkezés, hátha fizetnek kötbért vagy valamit.
# 1
Mennyi hozamot kapsz a készpénzedre?
# 5
Én évi 4-6%-ot kapok a MÁK-nál vezetett számlán lévő állampapírok után, díja pedig nincs.
Valóban, a kérdező most ráfázott ezzel, mert bele lehet ütközni ilyen hülyeségekbe. Én a magam részéről csak kiutalást szoktam kérni, mert nincs kedvem ehhez a tortúrához, inkább felveszem a készpénzt a folyószámláról, ha készpénz kell (még ha úgy már többe is kerül).
"Készpénzben a legnagyobb hülyeség tartani, csak inflálódik."
Miért bankban nem inflálódik? Sőt állampapírban is inflálódik, csak kevésbé. MÁP+ éppen megtartja az értékét, de csak ha 5 évbe rakod be és ha valamelyik évben jön egy 10%-os infláció akkor buktad a pénzértékét.
#8 De miért kell neked egyáltalán készpénz? Miért nem átutalással fizetsz? Persze kétmillió forintnál már annak sem kevés a költsége, de még mindig olcsóbb, mint a kp.
Nem értem, hogy a mai világban minek használ egyáltalán bárki készpénzt. Főleg hivatalos ügyek kifizetéséhez nem használnék soha kp-t. Jobb a bank, annak nyoma van, nem tudják letagadni, hogy ki lett fizetve. Ráadásul 5 másodperc alatt megérkezik a pénz, nem nekem kell szaladgálnom fél napig egy rakás készpénzzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!