Hol érdemes valutát váltani tőzsdézéshez a lehető legkisebb költségért?
Jelenleg a Random Capitalnál van számlám. Mivel a részvények amikkel kereskedek dollár alapúak, ezért rendszeresen kellene dollárt váltanom, akár több ezer dollár mértékben. A Random Capitalnál pl vettem egy alkalommal 760 dollárt 5 dollár jutalékért, utána másik alkalommal 2200 dollárt 6,6 dollár jutalékért.
Sajnos nem tudom azt, hogy ez soknak, vagy kevésnek számít-e ennyi pénz esetében. Nyilván ha soknak és tudtok jobbat, akkor azt használnám, ha pedig kevésnek, vagy normálnak, akkor elfogadom, hogy ennyi. Csupán nem akarok feleslegesen fizetni, ha nem muszáj :)
Lehet valamit én bénázok el, de ha megpróbálom ezt a műveletet megcsinálni a Transferwise-zal, akkor ha beállítom a "Bank account country"-nál a Hungary-t, akkor ez az üzenet fogad:
"To send USD outside the US, we need to use the SWIFT network. It’s more expensive and slower, so it costs $3.2 extra and the transfer might take a day or two longer. Also note that intermediary banks and your recipient’s bank might charge extra fees. Learn more."
Ezek szerint 3,2 Ft-tal mindenképp drágább lesz (ami még mindig olcsóbb lenne) csak kérdés, hogy mire eljut az RC számlámra, nem vonhatnak le egyéb költségeket.
Nem USD-t akarsz küldeni, hanem Ft-ot.
You send: HUF
Rec. get: USD
Szerintem valamit rosszul csinálsz.
Küldeni akarsz a HUF számládról az USD számládra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!