Hol érdemes valutát váltani tőzsdézéshez a lehető legkisebb költségért?
Jelenleg a Random Capitalnál van számlám. Mivel a részvények amikkel kereskedek dollár alapúak, ezért rendszeresen kellene dollárt váltanom, akár több ezer dollár mértékben. A Random Capitalnál pl vettem egy alkalommal 760 dollárt 5 dollár jutalékért, utána másik alkalommal 2200 dollárt 6,6 dollár jutalékért.
Sajnos nem tudom azt, hogy ez soknak, vagy kevésnek számít-e ennyi pénz esetében. Nyilván ha soknak és tudtok jobbat, akkor azt használnám, ha pedig kevésnek, vagy normálnak, akkor elfogadom, hogy ennyi. Csupán nem akarok feleslegesen fizetni, ha nem muszáj :)
A RandomCapital jutalék egyáltalán nem sok, a Transferwise 0,45%-ért dolgozik.
Ez 2200 dollár esetén kb 10 dolláros jutalék.
1. csak nem mindegy, hogy a RC-nél van-e külön napi (és nem épp aktuális) vételi és eladási árfolyam és azon számol, vagy a TW épp aktuális középárfolyamon.
Erősen kétlem, hogy a RC jobb árfolyamon váltana, mint a TW.
Utolsó:
Megnézem most mennyiért váltana az RC. 303,26
A dollár árfolyama (Google szerint) jelenleg 300,82 =/
A wise jelenleg 300.8-on vált.
Ezért mondom, hogy nem lehet jobb a RC.
Persze ott jutalék is van, de az 2200 dollárnál 0,5% (3569Ft). Azaz míg az RC 2200 dollárért 667172Ft-ot kérne, a TW 665448Ft-ot.
"1. csak nem mindegy, hogy a RC-nél van-e külön napi (és nem épp aktuális) vételi és eladási árfolyam és azon számol, vagy a TW épp aktuális középárfolyamon."
Ha ugyanarra gondolunk, akkor ki screenshotoltam az RC felületét.
(A képfeltöltés pont eu linket nem engedi a gyakorikérdések.hu.. így írjátok a www után, hogy kepfeltöltés pont eu
5-ös. Megvan. Itt kell néznem:
Beállítottam, hogy "Low cost transfer" és USD-hoz beírtam a 2200-at. Nekem mondjuk 3568 Ft-ot ír (1 Ft-tal kevesebbet) de ez gondolom amiatt lehet, hogy különböző időben néztük.. de a lényeg megvan, hogy olcsóbb. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!