Mennyire befolyásolja a diákhitelem a házvásárlást?
Sziasztok!
Folyamatban van a házvásárlásunk, most volt kint az értékbecslő csütörtökön. A házat falusi csok + csok lakáshitellel vásároljuk, természetesen önerőnk is volt, ezt foglalóként tettük le.
10.000.000 Ft lakáshitelt veszünk fel a férjem nevére. Nekem nincsen állandó jövedelmem, ettől a hónaptól kapok diplomás gyedet. A férjem netto havi jövedelme hivatalosan 360.000Ft. Neki nincsen semmilyen hitele már, mindent egy összegben visszafizettünk, amikor nekiálltunk a házvásárlásnak.
Nekem viszont van kb. 3millió diákhitelem, amit még nem törlesztek, mivel jelenleg is aktív hallgatói jogviszonyom van. A kérdésem az lenne, hogy az én diákhitelem mennyiben befolyásolhatja majd a bírálatot?
Nekünk azt mondták, hogy válasszunk, hogy melyiket vegyék figyelembe, a kettő egymás mellett nem megy. Tehát vagy a rendes fizetést, vagy a vállalkozásból származót.
Köszönöm a tanácsot, utánajárunk! Lehet csak az ügyintéző akart magának munkát spórolni...
"A negatív hozzászólások azért vannak, mert semmit nem adtál még vissza abból, amit az adófizetők pénzéből elvettél, és 3 gyerek mellett max úgy fogsz ledoktoralni, ha van 2 mozgósítható nagymama, plusz bébiszitter is."
Amit "elvesz" az adófizetők pénzéből, az egyből vissza is megy a gazdaságba. Vagy mit gondolsz? Megtarthatják a CSOK-ot és párnába varrja???
Amúgy pedig ha minden jól alakul lesz 3 gyereke, akikre bizony jó sokat fognak költeni és az évek alatt szép kis ÁFA és egyéb adók fognak befolyni az államkasszába ez által, nem beszélve arról, hogy a 3 gyerek (ha ebben az országban maradnak) nem kevés adót és járulékot fognak befizetni életük során, többek között a te nyugdíjadat is megtermelik majd.
Gondolom a rosszindulatúságtól nem látod a gazdasági összefüggéseket. Nem lepődöm meg, ezek komplex dolgok :)))
Kérdező, nektek sok sikert a lakásvásárláshoz!!!
Köszönjük!
Sőt, hogy tovább borzoljam a kedélyeket, igazából 4 gyerkőcöt szeretnénk :) És így van, egy gyermek felnevelése nem olcsó. Csak egymillió elment arra, hogy a babának meglegyen minden születése előtt. És akkor még nem is számoltam az új autóval, amit szintén a baba miatt vettünk. Nyilván a következőknél nem kell mindent megvenni újból, de helyette lesz majd más velük kapcsolatos kiadás. Ki van ez találva.
Minden esetre nem a pénz érdekel. Ha nem lennénk anyagi biztonságban, akkor nem vállalnánk.
Nem akartam én vitát, csak egy egyszerű kérdésem volt :)
Ha már törleszteném, akkor egyértelmű, hogy figyelembe veszik, így viszont nem tudtam.
Minden esetre nem szeretnék vitát, én kiszálltam. Majd ha meglesz a bírálat akkor visszanézek és megírom, hátha másnak tudok majd vele segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!