Mennyire befolyásolja a diákhitelem a házvásárlást?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Folyamatban van a házvásárlásunk, most volt kint az értékbecslő csütörtökön. A házat falusi csok + csok lakáshitellel vásároljuk, természetesen önerőnk is volt, ezt foglalóként tettük le.

10.000.000 Ft lakáshitelt veszünk fel a férjem nevére. Nekem nincsen állandó jövedelmem, ettől a hónaptól kapok diplomás gyedet. A férjem netto havi jövedelme hivatalosan 360.000Ft. Neki nincsen semmilyen hitele már, mindent egy összegben visszafizettünk, amikor nekiálltunk a házvásárlásnak.

Nekem viszont van kb. 3millió diákhitelem, amit még nem törlesztek, mivel jelenleg is aktív hallgatói jogviszonyom van. A kérdésem az lenne, hogy az én diákhitelem mennyiben befolyásolhatja majd a bírálatot?

2021. ápr. 3. 20:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nézzetek kicsit utána, én főállású ev vagyok, sose lehetne hitelem akkor, ha a nav igazolás nem lenne elég a jövedelemigazoláshoz, hiszen a lakossági szàmlámra nem érkezik munkabér. Mégis van folyószámla hitelem és vállalkozói és lakossági hitelajánlataim a bankomtól
2021. ápr. 4. 10:03
 22/27 A kérdező kommentje:

Nekünk azt mondták, hogy válasszunk, hogy melyiket vegyék figyelembe, a kettő egymás mellett nem megy. Tehát vagy a rendes fizetést, vagy a vállalkozásból származót.

Köszönöm a tanácsot, utánajárunk! Lehet csak az ügyintéző akart magának munkát spórolni...

2021. ápr. 4. 10:07
 23/27 anonim ***** válasza:
50%

"A negatív hozzászólások azért vannak, mert semmit nem adtál még vissza abból, amit az adófizetők pénzéből elvettél, és 3 gyerek mellett max úgy fogsz ledoktoralni, ha van 2 mozgósítható nagymama, plusz bébiszitter is."

Amit "elvesz" az adófizetők pénzéből, az egyből vissza is megy a gazdaságba. Vagy mit gondolsz? Megtarthatják a CSOK-ot és párnába varrja???

Amúgy pedig ha minden jól alakul lesz 3 gyereke, akikre bizony jó sokat fognak költeni és az évek alatt szép kis ÁFA és egyéb adók fognak befolyni az államkasszába ez által, nem beszélve arról, hogy a 3 gyerek (ha ebben az országban maradnak) nem kevés adót és járulékot fognak befizetni életük során, többek között a te nyugdíjadat is megtermelik majd.

Gondolom a rosszindulatúságtól nem látod a gazdasági összefüggéseket. Nem lepődöm meg, ezek komplex dolgok :)))

Kérdező, nektek sok sikert a lakásvásárláshoz!!!

2021. ápr. 4. 13:26
 24/27 A kérdező kommentje:

Köszönjük!

Sőt, hogy tovább borzoljam a kedélyeket, igazából 4 gyerkőcöt szeretnénk :) És így van, egy gyermek felnevelése nem olcsó. Csak egymillió elment arra, hogy a babának meglegyen minden születése előtt. És akkor még nem is számoltam az új autóval, amit szintén a baba miatt vettünk. Nyilván a következőknél nem kell mindent megvenni újból, de helyette lesz majd más velük kapcsolatos kiadás. Ki van ez találva.

Minden esetre nem a pénz érdekel. Ha nem lennénk anyagi biztonságban, akkor nem vállalnánk.

2021. ápr. 4. 14:12
 25/27 anonim ***** válasza:
23: a fröcsögésed előtt végigolvastattad volna a hszem, ugyanis a második bekezdésben kívántam sok sikert nekik, az első mondatokban pedig a nepharagra kerestem a választ. De veregesd vállon nyugodtan magad, mert feltaláltad és megmagyaráztad a meleg vizet, köszönöm, hogy végtelen bölcsességeddel utat mutattál a sötétségben.
2021. ápr. 4. 17:00
 26/27 A kérdező kommentje:

Nem akartam én vitát, csak egy egyszerű kérdésem volt :)

Ha már törleszteném, akkor egyértelmű, hogy figyelembe veszik, így viszont nem tudtam.

Minden esetre nem szeretnék vitát, én kiszálltam. Majd ha meglesz a bírálat akkor visszanézek és megírom, hátha másnak tudok majd vele segíteni.

2021. ápr. 4. 17:04
 27/27 anonim ***** válasza:
Figyelembe vették a diákhiteled végük? Mi is CSOK felvétele előtt állunk és elég magas a férjem diákhitelének havi törlesztője. Ha figyelembe veszik sokkal kevesebb hitelt bír el a fizunk és kevesebb CSOK-ot fogunk kapni.
2023. dec. 29. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!