Mennyire befolyásolja a diákhitelem a házvásárlást?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Folyamatban van a házvásárlásunk, most volt kint az értékbecslő csütörtökön. A házat falusi csok + csok lakáshitellel vásároljuk, természetesen önerőnk is volt, ezt foglalóként tettük le.

10.000.000 Ft lakáshitelt veszünk fel a férjem nevére. Nekem nincsen állandó jövedelmem, ettől a hónaptól kapok diplomás gyedet. A férjem netto havi jövedelme hivatalosan 360.000Ft. Neki nincsen semmilyen hitele már, mindent egy összegben visszafizettünk, amikor nekiálltunk a házvásárlásnak.

Nekem viszont van kb. 3millió diákhitelem, amit még nem törlesztek, mivel jelenleg is aktív hallgatói jogviszonyom van. A kérdésem az lenne, hogy az én diákhitelem mennyiben befolyásolhatja majd a bírálatot?

2021. ápr. 3. 20:48
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Milyen feketézés? Úr isten de buta és rosszindulatú vagy.
2021. ápr. 3. 22:38
 12/27 A kérdező kommentje:

Továbbra sem válaszoltál a kérdésre és továbbra is a magánéletemben turkálsz és sértegetsz.

Ha tudni akarod, a férjem másodállásként egyéni vállalkozóként dolgozik. A legtöbb munkát készpénzben fizetik, SZÁMLÁT AD, de a bank ezt nem veszi figyelembe ugye. Ha mégis utalással rendeznek valamit, akkor az nem a magánszámlájára, hanem “céges számlaszámra” érkezik. Érthető így?

Egyébként nem mindegy miből nevelünk gyermeket vagy miből van még jövedelmünk, ahhoz tényleg semmi köze senkinek. Ezekkel a paraméterekkel kérdeztem. Ha a szüleim adnának mellette havi fél milliót, ahhoz se lenne senkinek köze.

Komolyan ezért utálom már ezt az oldalt, mert kötözködni mindenki tud, de a feltett kérdésre válaszolni nem.

2021. ápr. 3. 22:52
 13/27 anonim ***** válasza:
55%
Szerint azzal a kijelentéssel hogy neked lesz három gyereked legalább azt várjuk meg hogy az első megszülessen...
2021. ápr. 4. 01:47
 14/27 A kérdező kommentje:

Újabb okos válasz.

Köszönöm, március 8-án megszületett a kislányom.

Mennyi rosszindulatú, irigy ember van itt komolyan.

Továbbra is várnám a kérdésre a választ.

2021. ápr. 4. 02:31
 15/27 anonim ***** válasza:
72%

Kedves Kérdezö! Ne foglalkozz az irigy emberekkel.

Ahogy leírtad, így jó lesz. Nem fog számítani a diákhitel.

Boldog babázást nektek!

2021. ápr. 4. 03:29
 16/27 anonim ***** válasza:
74%

"Mennyire befolyásolja a diákhitelem a házvásárlást?"

Én a kérdés lényegi részére válaszolok: Ha nincs a diákhitellel kapcsolatban hátralékod (nem tartozol vele), akkor sehogy.

A feltett kérdésből nekem egyértelmű, hogy nincs hátralékod. Tehát SEHOGY nem befolyásolja a dolgot.

Én a magam részéről örülök, hogy van, aki még gondolkodik az országban, nem pedig ész nélkül adósítja el magát. Sok szerencsét Nektek!

2021. ápr. 4. 06:56
 17/27 anonim ***** válasza:
87%

A negatív hozzászólások azért vannak, mert semmit nem adtál még vissza abból, amit az adófizetők pénzéből elvettél, és 3 gyerek mellett max úgy fogsz ledoktoralni, ha van 2 mozgósítható nagymama, plusz bébiszitter is.

De egyébként értelmesebbnek tűnsz, mint azok, akik általában ilyen kérdéseket feltesznek, szóval sztem nem lesz gond, csak a férjed tegye oda magát.

2021. ápr. 4. 07:12
 18/27 A kérdező kommentje:

Nem kell nekem nagymama :) Most igaz, hogy kapóra jött az online tanrend, viszont kérelemmel továbbra is folytatni tudom így, egyedi tanrendnek hívják.

Nagyszülők amúgy is mind dolgoznak még.

Nagyon köszönöm a választ! Egyébként adtam én vissza, 16 éves korom óta dolgoztam (nem diákmunkát, rendesen részmunkaidőben voltam bejelentve 6 órában egy étteremben). Az egyetem mellett pedig 8 órában dolgoztam egy könyvkiadónál. Sajnos rendesen nem jelenthettek be, napi bejelentetten voltam, különben nem lehetnék állami ösztöndíjas képzésen. Szeretnék én majd dolgozni még az egyetem mellett, ha lesz rá lehetőség. Ha nem, akkor pedig majd a szakmámban.

Köszönöm a válaszokat!

2021. ápr. 4. 09:18
 19/27 anonim ***** válasza:
75%

“ Ha tudni akarod, a férjem másodállásként egyéni vállalkozóként dolgozik. A legtöbb munkát készpénzben fizetik, SZÁMLÁT AD, de a bank ezt nem veszi figyelembe ugye. Ha mégis utalással rendeznek valamit, akkor az nem a magánszámlájára, hanem “céges számlaszámra” érkezik. Érthető így?”

Lezárt adóévvel és nav igazolással figyelembe venné

2021. ápr. 4. 09:32
 20/27 A kérdező kommentje:

19

Nekünk nem ezt mondták a bankban.

2021. ápr. 4. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!