Aki külföldön dolgozik hova kap fizetést?
Ha kimegyek dolgozni, az OTP számlamra utalnak vagy kell bankkártyát csináltatnom?
Valamint ha euroban kapom a pénzt akkor nem váltja át a bankom forintba? Euro ként is tarthatom vagy ez most hogy megy?
Szerintem intézz egy külön bankszámlát. Sajnos én is külföldit használok jelenleg, a PIN kódomat elfelejtettem, az internet bankingba nem tudok belépni, mert az a telefonszám deaktiválva van, így nem tudok hozzáférni a pénzemhez. Csak személyesen oldható meg, de nem tudok most vissza menni abba az országba.
A mai világban 20 perc alatt nyitsz egy új bankszámlát.
A fizetésed abban a pénznemben kapod, ami az adott országban hivatalos. Az, hogy te hol és milyen bankszámlát nyitsz teljesen irreleváns, nem attól függ, hogy miben fizet a cég, ahol dolgozol. Ha zimbabwei dollárban nyitsz banszámlát, a fizetésedet akkor is euróban utalja a munkáltató, csak a bank átváltja. Ha forint számlát nyitsz, akkor forintba váltja át a bank. A munkáltató mindig abban a pénznemben fizet, ami a munkahelyed országában hivatalos.
Ott nyiss számlát, ahol dolgozol. Ha a 1,5 hónapon belül történik valami, amiért személyesen be kellene menned a bankba, akkor vársz amíg hazajössz, vagy hazajössz hamarabb? Továbbra sem értem miért nyitnál Magyaro-on bankszámlát ha külföldön dolgozol.
Hajóra szeretnék menni dolgozni ott 1.5 hónap munka van és 2 hét itthon, tehát ez nem egy fix, adott ország azért kérdeztem.
Nekem az nem jó ha fornitba át van váltva, mert 2-3 év alatt kevesebbett for érni a pénzem, mivel most egy év alatt kapásból 330 ról 365 re emelkedett az euro, magyarul ha az euromat váltanám át később akkor több forintot érne, ezért sem akarom forditva.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!