Magyarorszagon a bankrendszer csodbe mehet ?

Kerdezo, pontosan milyen valaszt szeretnel? Erositsuk meg hogy nem biztonsagos a bankban tartani penzt mert baaaaarmikor osszeomolhat a rendszer es akkor fuccs a 150e forintocskadnak?
Tudod mit, sose vidd bankba a penzed, ne bizz senkiben, tartsd a parnacihaban, esetleg hordd magadnal mindig, de tenyleg mindig.

A betétvédelmi alap 100.000 euróig kifizeti a számla egyenlegét bankcsőd esetén.
Csak akkor aggódj , ha ennél több pénzed van a számládon.

Kérdező!
Ne aggódj! Ezzel az erővel minden bank esetén ugyanez lehetne a kérdés. A Takarékbank ma jóval nagyobb és erősebb mint több nagybank.
Évekkel ezelőtt még sok kis takarékszövetkezet volt, csökevényes bankocskák.
Akkor még megértettem volna a kérdésed de ma már teljesen más.
Az összeolvadások és nagyon komoly többféle modernizáció után ha bankot készülnék váltani bátran választanám. Nyilván ha amúgy a legjobb ajánlatot nyújtja.
Annak ellenére hogy állami tulajdonú, természetesen piaci alapon működik és elég jó eredménnyel.

Én semmi jelét nem látom semmiféle csődnek. Ha tutira akarsz menni igazi aranycsíkokat vegyél, most 1800 dollár körülvan az ára, de 2200-2300-at várnak egy éven belül, viszont belengették már a 4000 dollárt is.
Egy ismerős kedvéért kicsit megnéztem, hogyan megy ez: rendben. Pl. Kispesten is van egy ilyen cég, kicsit olcsóbb is, mit Bécsben, vagy Hollandiában.

"De aki magyar allampapirban tartja a penzt, annak az allam megteriti ? Mivel allami garancia van ra ?"
A Magyar állam garanciát vállal rá!
Az már más kérdés, hogy amit kapsz pénzt államcsőd esetén azzal nem sokra mész mert elveszti értékét.
Továbbá itt nem az a kérdés, hogy lesz e csőd, hanem, hogy mikor lesz?

#16, államcsőd nem lesz.
A bankrendszer csődje se lesz, 2008-ban sem volt, pedig az pénzügyi, bankválság ként indult.
Az államkötvényt még mindegy melyik közvetítőnél vette. Még a Rákosi féle békekölcsönt is visszafizették, 30 év késéssel.

Ezt így kijelenteni szerintem butaság. Nem látja senki a jövőt.
Ha viszont a tényeket nézzük, akkor eléggé a végén vagyunk a gazdasági ciklusnak. A FIAT pénzügyi rendszer amiben élünk, elég sok hibával rendelkezik, ebből kifolyólag nem hinném, hogy sokáig húzná, bár ez csak az én személyes véleményem.
A következő válság kutyafüle lesz a 2008-ashoz képes mivel magasabbról fogunk esni, és újra kell indítani a rendszert éppen ezért is vásárolták már fel a világ arany készletének a 40%-át, ez hamarosan meg fog történni, ha szeretnénk ha nem. A kérdés az, hogy milyen rendszerre állunk majd át? Van itt is néhány elképzelésem de nem szeretnénk találgatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!