Vettünk egy erősen felújításra szoruló házat,amihez felvettük a babaváró hitelt és a 10milliót már kifizettük az eladóknak.Ha elválunk,még vissza lehet mondani a házat,de ez mégis milyen következményekkel jár?Hogy kapjuk vissza a pénzt és mennyit?
Nagyjából az eladó jóindulatára vagytok utalva. Valószínű nem igen fogja meghatni a történet tekintettel arra, hogy már elkezdtétek megbontani a házat. Ki kell fizetni és utána megpróbálni a válás közben szabadulni az ingatlantól, hogy legalább legyen miből visszafizetni a hitelt.
A döntést ti hoztátok meg, hogy házat vesztek és hitelszerződést írtok alá. Mindezt elvileg felelősen tettétek, vagyis a tetteitekért ti vállaltok felelősséget, nem az az ember, aki a bankban hitelt adott, vagy aki eladta nektek a házát. Szomorú eset és kemény tanulópénz, de én is példaként fixálnám a topik tetején sajnos.
21# Természetesen bármilyen "atombiztos" kapcsolatban beüthet a krach, de azért azt érezni, hogy hogyan viszonyulunk egymáshoz. Ha még megsem hoztuk a döntést már ekkora sz*rban hagy a másik, annak azért biztosan voltak előjelei. Ebben az esetben pedig nem hozok meg egy ilyen döntést. Vagy ha már megvan a gebasz, akkor értelmes emberek módjára leülünk és megbeszéljük hogyan tudunk legegyszerűbben szabadulni a helyzetből és egyben egymástól is, nincs szükség idegen emberek véleményezésére és pláne nem azon agyalunk hogy csinálhatunk valamit vissza, amit már nem lehet. Ha erre egy pár képtelen, akkor sajnos a kudarc előre borítékolható volt.
Itt most nem számít megcsalás, sem pofon, sem sértettség, sem semmi. Egymás iránti emberi empátiából akár tudni kell egy asztalhoz ülni és megbeszélni hogyan menthető a menteni való. Ennyi. Különben komoly anyagi válságba dől mindkét fél.
Nekem nagyon úgy tűnik ,hogy a kérdező valami csalást akar elkövetni vagy esetleg el is követték a férjével/feleségével.
Ezért nem kapták meg a CSOK-ot írta is ,hogy nagyon közeli ismerős volt az eladó. Az ilyen mindig gyanús. Nem véletlenül dobták már vissza háromszor is az igénylést. A válást gondolom csak mint opció vetették fel hátha úgy jól jönnek ki a dologból. Vagyis mint egy fajta "kiskapu" lenne ha papíron el válnak akkor vissza lehet -e csinálni az egészet. Én ezt olvastam ki az eddig leírtakból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!