Vettünk egy erősen felújításra szoruló házat,amihez felvettük a babaváró hitelt és a 10milliót már kifizettük az eladóknak.Ha elválunk,még vissza lehet mondani a házat,de ez mégis milyen következményekkel jár?Hogy kapjuk vissza a pénzt és mennyit?
Ez bukta, akkor lehet óriási mázlitok, ha az eladó Terézanya reinkarnációja. De ennek az esélye kb nulla.
De egyáltalán mi történt, ha meg lehet kérdezni? Egy válásnak van előzménye is, miért mentetek így bele hitelbe, lakásba...?
Az eladó jóindulatán múlik, hogy hajlandó-e visszaadni nektek pénzt és visszavenni az ingatlant.
Így, hogy már bontottatok én csak telekarban vennem vissza, szóval buknatok pár millát...
Ha így is jó, esetleg kérdezzétek meg, de semmi nem kötelezi a szerződés felbontasara.
Ilyen szerződést én még nem láttam ahol a bank hibája a teljesítés. Ha még nem kaptátok meg a csok-ot akkor valami hibádzik a banki feltételekből. Ez pedig nem róható fel a banknak.
Az én meglátásom szerint ti nem teljesítitek a fizetési feltételeket a szerződés szerint, de az az ügyvéd sem piskóta aki egy oda nem itélt hitel igérvényre ír szerződést.
Ja, és mielőtt nagyon meglepődsz:
Nem 5% böntetkőkamat van a babaváró hitelre, hogyha elváltok...
Javaslom ezt átolvasásra...
Nagyon kockázatos a semmire felvenni a babavárót és mindent hitelre alapozni, mert egy nem várt esemény teljesen tönkreteheti az egész családot. Most nem fogtok tudni elválni vagy kva sokat fizethettek, amit nyilván nem fogtok tudni, mert egy forintotok sincs, különben azt az 1M valamennyit, ami a CSOK lenne kifizetnétek. Gyerek már van egyáltalán? Akkor legalább törleszteni nem kell 3 évig. Nézzétek meg miért utasítják el a CSOK igénylést és próbáljatok meg megfelelni a feltételeknek, ha nem megy újabb kölcsönből kifizetni a maradékot az eladónak. Nem fog elállni, mert semmi oka nincs rá. Szívhatjátok a fogatokat keményen.
Itt álljon ez a kérdés mindenkinek példaként, hogy miért NE vegyen fel a semmire "ingyenhitelt". Az egész életedet elbaxhatod vele. A babaváró jó lehetőség, de csak egy atombiztos kapcsolatban, ahol azért valamennyi anyagi tartalék van, ha minden kötél szakadna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!