Érdemes személyi kölcsönre használt autót venni?
A tanácsotokat szeretném kérni ebben a kérdéskörben.
Röviden a helyzetem:
25 vagyok, van egy lakáshitelem hosszú futamidővel, amely mindennel együtt havi 80 ezer. Jelenleg havi nettó 370 ezret keresek, így a kötelező számlákra (+lakáshitel) kb 150 megy el.
Nagy álmom, hogy egy második generációs Audi TT-t vegyek, ami 2,5-2,7 millió körül van piacon jelenleg. Legszívesebben felvennék egy kölcsönt erre, de csak 6 éves futamidővel járna az OTP-nél a "kedvezményes" hitel, ami 13,2%-os THM-et jelent. Ez kb havi 50 ezres törlesztő. Nem hangzik megvalósíthatatlannak, de tartok kicsit tőle, hogy ha a melómmal gáz lesz, nagy bajban lehetek. Mit tanácsoltok, esetleg járt valaki hasonló cipőben?
A gyűjtögetés is opció természetesen, csak optimistán is legalább egy évet várnom kéne rá, míg annak a gondolata, hogy nemsokára meglehetne, elég vonzó.
10: A nadrág befektetés, mert alsógyatyában a villamoson is furán néznének rád, talán le is szállítanának és a legtöbb munkahelyen nem fér bele a dress code-ba, a hideg időjárásról nem beszélve, ami az egészséged rovására mehet.
Bár értem, hogy érted, a divatként vett sokadik nadrág valóban nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!