Érdemes személyi kölcsönre használt autót venni?
A tanácsotokat szeretném kérni ebben a kérdéskörben.
Röviden a helyzetem:
25 vagyok, van egy lakáshitelem hosszú futamidővel, amely mindennel együtt havi 80 ezer. Jelenleg havi nettó 370 ezret keresek, így a kötelező számlákra (+lakáshitel) kb 150 megy el.
Nagy álmom, hogy egy második generációs Audi TT-t vegyek, ami 2,5-2,7 millió körül van piacon jelenleg. Legszívesebben felvennék egy kölcsönt erre, de csak 6 éves futamidővel járna az OTP-nél a "kedvezményes" hitel, ami 13,2%-os THM-et jelent. Ez kb havi 50 ezres törlesztő. Nem hangzik megvalósíthatatlannak, de tartok kicsit tőle, hogy ha a melómmal gáz lesz, nagy bajban lehetek. Mit tanácsoltok, esetleg járt valaki hasonló cipőben?
A gyűjtögetés is opció természetesen, csak optimistán is legalább egy évet várnom kéne rá, míg annak a gondolata, hogy nemsokára meglehetne, elég vonzó.
Autóra személyi kölcsönt csak és kizárólag akkor ha megtérül mint beruházás vagyis kitermeli az árát. Te hobbiból akarsz autót venni, úgyhogy nem.
Ezen kívül egy autó fenntartása nem ingyen van, átlagos használat mellett simán belekerül 25-40eFt-ba havonta.
Nem. Eleve a használt autópiac itthon egy kalap szar, nehéz jót kifogni.
Másrészt az autót fenntartani nem két fillér, a TT különösen sokat eszik.
Másrészt a 14es THM irdatlan magas, én a KHnál 7,9el vettem fel, 2 milliót.
Nekem megérte. Kb 3M-t vettem fel és vettem egy 0km-es dacia-t. (minden fullos benne)
Nem a villogás volt a cél, hanem az hogy egy megbízható autóm legyen ami nem hagy az út szélén, mivel gyereket vártunk és vidékre költöztünk.
Ha el is romlik, 5 évig garanciális. A plusz garancia mellé vettem még hozzá szolgáltatást, hogy 5 évig előre ki van fizetve a szerviz ami már most megérte, mivel az árak nőnek.
2 éves a kocsi és a mai napig örülök, hogy megvettük a kocsit így. Azóta jön a 2. gyerek és nem lenne vicces, ha pl menet közben elszállna a félem. (korábbi kocsival volt ilyesmi)
Szóval, van amikor megéri a személyi kölcsön is, de simán álmok teljesülésére nem biztos.
Magamból indulok kis oskzsor és azt gondoltam, hogy ilyen emberek már nem léteznek.
Ezek szerint mégis.
Olvasgass egy kis kiszamolo.hu-t.
Az auto nem rossz befektetes, hanem egyszeruen nem befektetes.
Ahogy egy tabla csokit vagy egy nadragot se befektetesnek veszel.
Pont leszarom ha 20%-al kevesebbet er a kocsi a szalonbol kitolva ha 10 evig nalam lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!