Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha valaki átvert a számlaszámm...

Ha valaki átvert a számlaszámmal, de a neve a valódi cég tulajdonosa, akkor vissza lehet szerezni a pénzt?

Figyelt kérdés
Megadott egy cég leírást, akitől veszem, xy ev., viszont a más számlaszámot adott meg ahova utaljak, de a név az az eredeti létező. Így aki kicsalta a pénzt, mas névvel szerepel a bankban mint akinek küldtem, de ugye a számlaszám miatt végbement a dolog.
2020. dec. 27. 14:49
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

19: nem jól érted, megpróbálom értehtőbben leírni.

Van egy cég, mondjuk 123445678 számlaszámmal, és kiss pista névvel.

Van egy csaló, aki a cég adatait bemásolni hírdet, viszont a levélben, már másik számlaszámot ad meg (legyen 13579864), viszont kiss pista nevet adja meg hozza.

Namost van egy ismeretlen tenyezo, a csalo valos a szamlaszamhot tartozo neve igy. Viszont nem az az erdekes, hanem igy a banki utalasnal az latszik, hogy en kis pista nevre kuldtem a 13579864, amonimushoz tartoto szamlaszamra a penzt. Tehet igy akar teves utalaskent is kezelheto, nem? Mivel az atveres egyik kulcsa, hogy o kis pistanak adta ki magat, es emiatt en kis pistanak is szerettem volna kuldeni a penzt.

2021. jan. 10. 01:19
 22/27 A kérdező kommentje:
De en is arra jutottam, amit a 16-os valaszolo irt igy igazabol lenyegtelen a dolog. Atvertek, hulye voltam, kesz.
2021. jan. 10. 01:20
 23/27 anonim ***** válasza:
Mekkora összegről van szó? Barátnőmet facebookon 30 ezerre verték át, utalással. Meg volt a csaj neve és bankszámlaszáma. Bement feljelentést tenni és kiderült, hogy mást is átvert ez a csaló, vannak vagy 8-an áldozatok. A csajnak megírta üzenetben, hogy feljelentette, erre ő egyből visszautalta a pénzt - de már késő volt. Nyáron volt a feljelentés, decemberben értesítették barátnőmet, hogy az ügyészség vádat emeltek a csaló ellen. Persze elhúzodik egy ilyen ügy, de valószínű, hogy több áldozat van, nem csak te, és minél több ember tesz feljelentést még ha pár ezer forintról van szó, annál tisztább lesz a világ az ilyen szemetektől. Lehet visszaeső és emiatt hűvösre teszik. Pár órát megér a dolog!
2021. jan. 10. 01:31
 24/27 A kérdező kommentje:
20. Nem orulok hogy a rendorsegre kell mennem, de muszaj lesz, kicsit allampolgari kotelesseg is szerintem.
2021. jan. 10. 01:40
 25/27 A kérdező kommentje:
*23
2021. jan. 10. 01:40
 26/27 A kérdező kommentje:
A 20, az 20000Ft-re utal, még én is félreértettem magam második olvasásra 😂 Azthiszem mentem aludni
2021. jan. 10. 01:41
 27/27 anonim ***** válasza:

Eladóként sok emberbe futok bele akit átvertek már az életben és nem mernek előreutalni.

Ne csak az motiváljon feljelentés tenni, hogy visszakapd a pár ezer forintod, hanem, hogy ez a csaló rajtad kívül lehet 10-20 embert átvert már és kitudja még mennyit át fog. Otthon ül a gép előtt és normális embereknek veszi el a pénzét. Lehet havi 60.000Ft keres, mert nem jelentik fel az emberek, mert mindenki azt gondolja neki nem éri meg közben meg lehet pár feljelentés után ott lenne a rendőrség aztán összefosná magát.

Most látom, hogy 20.000Ft azért az nem kis pénz, főleg ha többen vagytok úgyhogy hajrá irány a rendőrség!

2021. jan. 10. 01:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!