Ha valaki átvert a számlaszámmal, de a neve a valódi cég tulajdonosa, akkor vissza lehet szerezni a pénzt?
Áruld már el, kérdező, hogy hogy bizonyosodott be az átverés?
Nem kaptál semmit azért, amit vettél, vagy mégis hogy?
Mert mint többen is írtuk: attól, hogy nem az Ő bankszámlájára megy a pénz, még nem lesz átverés meg csalás a dolog.
Nem kaptam semmit és nyomtalanul eltűnt a pénz.
A probléma az, hogy a webshop tulajának nevét adta meg, a saját számlaszámához. Így meg az ő valós nevét se tudni, viszont a számlaszám alapján ugyanúgy elment a pénz.
Mért kell neked a neve? Ott a számlaszám amiből beazonosítható.
Azt mondod átvert téged nem küldőt semmit, törölte a profilját, másnak az adatival visszaélt.
Ez már alapból két ok amiért belehet menni a rendőrségre.
Utaláshoz bankszámlaszám kell többi adat lényegtelen.
Bank nem ad vissza pénzt csak, ha másik fél is megerősíti, hogy nem neki szántad a pénzt. De ezt már leírták neked.
Üzenetben küldtem egy linket ott le van írva.
Kérdező, te egyfolytában ugyanazt hajtogatod: "
"Megadott egy cég leírást, akitől veszem, xy ev., viszont a más számlaszámot adott meg ahova utaljak, de a név az az eredeti létező."
A nevet az utalás miatt mondom. Ugya az utaláshoz bankszámlaszám + ahhoz tartozó név kell. De itt a név nem a számlához tartozó volt, hanem a valós webshopé."
No, akkor leírok neked egy példát, mert itt többen próbáltunk már meggyőzni, hogy az, hogy más néven van a számlaszám, még önmagában nem csalás.
Van egy "Fehérkövet gyártunk" webshop, mely BT formájában működik és van egy kültag (pl. Kiss János) és egy beltagja (Hlusztvisihák Gotthárd) .
Neked Hlusztvisihák Gotthárd nevű egyéni vállalkozó hirdetett, majd az utaláshoz megadta a "Fehérkövet gyártunk" webshop számlaszámát, ha jól értem.
Ebben önmagában semmi bűncselekmény nincs.
" itt a név nem a számlához tartozó volt, hanem a valós webshopé."
Tehát akkor elutaltad a pénzt a webshopnak?
és a webshop nem tudott erről a vásárlásról, nem küldött semmit?
felhívtad őket végül?
Ha a számlaszám Kiss János névre szól, ebben semmi törvénytelenség meg átverés nincs. Akkor sem, ha Hlusztvisihák Gotthárd névre szól.
Nekem még mindig zavaros ez a történet, leírhatnád pontosabban.
Kérdező azt írja adott egy cég vagy webshop leírást és adott utaláshoz szükséges adatokat.
Ha valóban a webshopból rendelte volna akkor a számlaszámnak meg kellene egyeznie. Azaz ami a webshop oldalán nyilvánosan fent van és amire az utalást küldte a kérdező annak egyeznie kellene.
December 27. írta ki a kérdést ez alatt nem kapott választ akitől vette. 14 nap ha jól számolom ez rengeteg. Hirdető eltűnt.
Még egy posta sima ajánlott levél is célba ér 3-5 nap alatt.
Amúgy, ha az eladónak van saját webshopja akkor szerinte oda küldi a vevőt így a kapcsolat tartás is könnyebb. Tudja kezelni a rendeléseket.
Mert, ha napi 5 rendelése bejön már azt nem lehet normálisan kezeli, hogy ki utalt, ki fog utalni holnap, ki csak 2 nap múlva, ki az aki nem is fog utalni csak megrendelte. Mellette a feladáshoz szükséges adatokat kezelni.
Jófogás meg az átverések tárháza és sokan vannak akiket átvernek pár ezer forinttal nem mennek rendőrségre így a átverőt se kapják el csak csalja ki az emberekből a pénzt.
Többször találkoztam már, hogy 3-4000Ft termékre az emberek kifizetik a 2600Ft utánvét költséget csak azért, hogy ne legyenek átverve. Már csalódtak az életben.
Valószínűleg vannak többen akiket átvert csak az a kérdés ők elmennek vagy lenyelik a pár ezer forintot így aki kicsalja az folytatja tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!