Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha valaki átvert a számlaszámm...

Ha valaki átvert a számlaszámmal, de a neve a valódi cég tulajdonosa, akkor vissza lehet szerezni a pénzt?

Figyelt kérdés
Megadott egy cég leírást, akitől veszem, xy ev., viszont a más számlaszámot adott meg ahova utaljak, de a név az az eredeti létező. Így aki kicsalta a pénzt, mas névvel szerepel a bankban mint akinek küldtem, de ugye a számlaszám miatt végbement a dolog.
2020. dec. 27. 14:49
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
70%

Visszakérhető a bankodon keresztül, jó sok pénzért. Ha olyan nagy összeg, hogy megéri és érdemes rendőrségi feljelentést tenni, ez is egy út.

De mielőtt ezeket megteszed, biztosan csalás? Elég gyakori, hogy hirdetőoldalakon az eladó egyéni vállalkozó és a privát számlaszámát adja meg, vagy fordítva. A lényeg kisebb érték esetén, hogy a vásárolt árut megkapod-e.

2020. dec. 27. 14:54
 2/27 A kérdező kommentje:
Napokon belül kiderül. Erősen gyanús, hogy törölte a profilját jófogáson...
2020. dec. 27. 14:56
 3/27 anonim ***** válasza:
71%

az elfelejtettem leírni, hogy ha bankodon keresztül visszakéred, akkor sem garantált, hogy visszakapod. Sőt...

és a másik számlatulajdonos hozzájárulása is szükséges. Első körben, ha még nem tetted meg és kétségeid vannak, egyeztess szerintem az eladóval, mert lehet hogy feléd nem lesz csalás és az árut küldeni fogja így is.

2020. dec. 27. 14:56
 4/27 A kérdező kommentje:
Mindenképpen, fel fogom hívni a meghivatkozott céget. Majd kiderül, hogy ők tudnak-e a dologról.
2020. dec. 27. 15:02
 5/27 A kérdező kommentje:
És köszönöm!
2020. dec. 27. 15:03
 6/27 anonim ***** válasza:

A rendőrség gyosrsabban visszaszerzi a pénzed, mint a bank. Az önmagában nem fogja tudni (téves utalásnál egyszerűen megkérdezik a fogadó felet, hogy valóban téves volt e, és ha nemet mond, akkor marad a bíróság).

Ez bűncselekmény, menj szépen be feljelenteni

2020. dec. 27. 15:28
 7/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, elég zavaros, amit írsz: ha valaki egyéni vállalkozó, akkor nem kötelező, hogy vállalkozói bankszámlát tartson.

Bűncselekménnyé akkor válik (és rendőrségre tartozó üggyé), ha Te fizettél valamiért és NEM KAPOD MEG! Ha nem azt kapod, amit rendeltél, hanem helyette mást, hasonlót, stb, akkor pedig fogyasztóvédelem.

2020. dec. 27. 15:35
 8/27 anonim ***** válasza:
Sajnos nem hiszem, hogy az adott cég tudna róla. Ha nagyobb összeggel vert át érdemes feljelentést tenni.
2020. dec. 27. 15:58
 9/27 A kérdező kommentje:
Bebizonyosodott az átverés. Az hogy a név nem az övé amit megadott, vagyis valójában nem is neki akartam így utalni hivatalosan sem az nem segít a pénz visszaszerzésében?
2021. jan. 8. 22:26
 10/27 anonim ***** válasza:

Az hogy más nevén van a bankszámla mint akitől veszed ez normális. Én is többször adtam el úgy dolgot, hogy barátnőm számlájára ment a pénz.

Több egyéni vállalkozóval is találkoztam, ahol a párjuk nevén volt a számla vagy még az egyéni vállalkozás is,de ők kezelték.

Gondolom nem nagy összegről van szó, mert akkor a jófogás futárt választottad volna utánvéttel, hogy elkerült a felesleges gondokat.

Rendőrségi feljelentést tudsz tenni a jófogás kiadja majd az adatokat a rendőrségnek gondolom meg a bankszámla alapján beazonosítható teljesen a személy. Alapból nem is értem ennek mi az értelme ilyennel szórakozni.

3 éve engem is átvertek 3000Ft én akkor nem foglalkoztam vele nekem annyit nem ért az egész ügy.

2021. jan. 9. 01:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!