Jogosan háborodtam fel (magamban)?
A bank visszautasította a hitelkérelmemet, mert már túl sok hitelem van. Nem lepett meg és számítottam erre, viszont az ügyintéző ezzel a mondattal engedett az utamra: "Talán arra kellene figyelnie, hogy addig nyújtozzon, amíg a takarója ér".
Persze alapvetően igaza van, nem is ezzel volt bajom (és csak magamban morogtam, nem reagáltam semmit), hanem egy banki alkalmazott ezt hogy engedheti meg magának, mi köze hozzá?

A banki alkalmazottnak tökéletesen igaza van, elvégre a legtöbben nem tudják, meddig mehenek a hitelekkel.
Ha meg eladósodnak, utána a bankot szidják, ok nélkül.
1. Nem olvastad el, nem azzal van bajom, hogy igaza van-e vagy sem (mint írtam alapvetően igen), hanem úgy mégis hogy gondolja, hogy ilyen megjegyzést tehet.
2. Erre nem tudok érdemben válaszolni, de örülök, hogy vetted a fáradságot...

Egyrészt a banki alkalmazott szolgáltatásban dolgozik, akitől elvárható, hogy ne minősítse az ügyfeleket, akikből a fizetését kapja.
Másrészt ha rendben vannak a dolgaim, és tudom, hogy melyik hitelt miért vettem fel és nyugodtan alszom velük, akkor pont nem érdekel, hogy egy egybites banki dolgozó, akinél még én is többet értek a pénzügyekhez mit gondol rólam.
Ha tudom, hogy nincsenek rendben az ügyeim, akkor zavarna, ha még be is szólna.

Nem kellett volna ilyet mondania, a profik tárgyilagosak maradnak. Sajnos a bankunk számára nem vállalható kockázat az Ön jövedelmének még nagyobb arányú hitelterhelése. Vagy valami hasonló. Ugyanazt jelenti.
Az a baj, hogy a szolgáltató szektor Magyarországon a béka segge alatt van, sok egyébbel együtt.

Szerintem ha levelet írnál a fiókvezetőnek lehet utána már nem lenne munkája.
Ez kb olyan mintha a ruha bolti eladó azt mondaná egy kövér nőnek, hogy "Nézze, szerintem ekkora seggre az a nadrág kicsi lesz".

Semmi köze hozzá, nem kellett volna ezt mondania még akkor sem, ha igaza volt. Ha mindenképp el akarta mondani a véleményét, akkor mondhatta volna azt is, hogy ő nem ajánlja a további hitelt, mert úgy látja, hogy túlvállalnád magad. Kb ugyanazt jelenti, mégsem sért meg vele.
Egyébként lehet csak rossz napja volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!