Mi lesz a hitelekkel?

Figyelt kérdés

Van egy lakáshitelünk, chf-es, és 40 ezerről 80-ra ment fel a törlesztőrészlet. Ezt sajnos jelen pillanatban nem tudjuk fizetni. Én munkanélküli pályakezdő vagyok, testvérem és anyu minimálbérrel dolgoznak. Van még ezen kívül jópár személyi kölcsön, amit már az ő fizujukból vonnak, így a házra ennyit képtelenek vagyunk kifizetni. Testvérem nevén van a hitel, én és anyu készfizető kezesek vagyunk.

Nekem nincs jövedelmem, abból nem tudnak vonni jelenleg.

Pár héten belül költözök a páromhoz. Attól félek, hogy oda is eljönnek személyesen és követelik majd a pénzt. Lehetséges ilyen? Mert az egész ház a párom nevén van, és én nem is leszek egy ideig oda bejelentve. Max. csak ideiglenes lakcímmel. Így jöhet oda a bank követelőzni? Vagy mit tegyek? Nem akarom elveszíteni a páromat!!!

2010. aug. 12. 07:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Az első kérdésem az, hogy fordultatok már a bankhoz? Nekem is CHF-es hitelem van és munkanélküli vagyok a fiam él velem ő meg pályakezdő munkanélküli. A törlesztő részletem 83 ezer volt, természetesen Én sem bírtam fizetni. Volt a hitelhez biztosításom, kiderült mindenre jó csak épp munkanélküliségre nem. A pénzügyminisztérium rendelete alapján lehet kérni a helyzetre való tekintettel fizetési könnyítést lehet kérni és ilyenkor mód van arra is, hogy összevonják ha van többféle tartozás, mint tették nekem is. 6 hónapra adják a fizetési könnyítést és 4-szer lehet kérni azaz 2 évre, addig csak rendeződik a helyzet. Én most 83 ezer helyett 22 ezret fizetek. Most mondhatják többen, hogy úgyis meg kell fizetni, majd később, ez így igaz, de aki ilyen helyzetbe van annak ez segítség, sőt ha mód van rá akkor a futamidőt is ki lehet tolni. Nálam a helyzet annyiban egyszerűbb, hogy csak magam vagyok a hitelben.
2010. aug. 13. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!