Miért van az, hogy az emberek nagy része full nincs képben alapvető pénzügyi dolgokkal?
Azt vettem észre, hogy a felnőtt lakosság pénzügyi kultúrája nagyon alacsony.
A többség nem tudja mi a különbség a hitel és a leasing között vagy hogy hogyan kell kiszámolni egy hitelre a kamatot. Nem tudják, hogyan kell kiszámolni egy autó értékvesztését vagy hogy egyáltalán létezik olyan. A befektetési lehetőségekről ne is beszéljünk. Nem értik meg, hogy mit jelent egy befektetésnél a kockázat és a hozam.
A biztosítosításokat az emberek többsége csípőből elutasítja. A legtöbben a hitelt is minden formában.
Szerintem nem feltétlenül kell, hogy mindenki tisztában legyen ezekkel. Pl. nincs autóm, ezért még sosem számoltam év-t. Amíg nem volt hitelem, fogalmam nem volt a hitel fajtákról. Amíg nem volt megtakarításom,csak nagyjából voltam képben a befektetési formákkal, stb. Hiába tanultam volna ált. suliban, valószínű nem marad meg, mert sokáig nem voltam érintett. Viszont az lenne a természetes, hogyha az ember ilyen ügyletekbe kezd, akkor tájékozódik.
Szerintem nálunk amiről beszélsz az már nem az alapszintet képezi. Az ott indulna, hogy optimális esetben havi bevétel-kiadás nagyobb, vagy egyenlő nulla. Vagy, hogy a pénzem, nem a kártyámon van, hanem a folyószámlámon. Na ezeket kellene tanítani már egészen pici kortól, hogy mindenki szerezzen legalább minimális pénzügyi tudatosságot.
Ugye te sem tudod megnevezni melyik tantárgy keretében és mikor oktatják ezeket a dolgokat átfogóan a gyerekeknek...
Na ugye
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!