Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért vesz valaki névérték...

Miért vesz valaki névérték felett kibocsátott kötvényt?

Figyelt kérdés
A számolási metódust értem, csak egyszerű paraszti ésszel nem tudom felfogni, hogy miért veszi meg valaki ha drágább mint ami rá van írva?

2020. okt. 30. 21:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy egy már létező sorozatból bocsátottak ki újabbakat, de ettől függetlenül új papírok kibocsátása történt.

De itt egy másik példa, ami első kibocsátásra prémiummal ment: OJB2025/I - 150 milliárd névértékű 11% fix kamatot fizető kötvényt 162,6 milliárdért vettek nyilvános kibocsátáson 2009.07.31-én (2009-es OTP Jelzálogbank beszámoló 29. oldal), ezen kívül is van ott még néhány, de ez a legnagyobb.

2020. nov. 1. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!