Vannak olyan oldalak (pdfben vannak fent rajtuk ebookok elvileg) amik letöltés elott elkerik a bankkartya adataim. Ez normalis? En eleg bizalmatlan vagyok. Mutatom lent.
Figyelt kérdés
2020. okt. 30. 19:34
2/8 anonim 

válasza:

Ha legális, nyilván ki kell fizetni a könyveket, arra találták ki az előfizetéses modellt, aminél a bankkártya adatokat meg kell adni.
Ha ilyen "download free pdf ebook" google találatként jött elő, ami azt hirdeti hogy ingyenes, mégis megpróbál bankkártya adatokat kérni, már gyanús.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi, hát nekem is fura sajnos. Egyébként magyar könyvcím + pdf kulcsszóra futottam ebbe bele többedjére is.
2020. okt. 30. 20:26
4/8 anonim 

válasza:

Ha nem kell fizetni biztosan nem adom meg a bankkártya adatom. Inkább hanyagolom az ilyen oldalakat. Nagy a csábítás ereje de ebből élnek a bűnözők.
5/8 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy tényleg nagy a csábítás, mert vagy letöltök vmit, vagy beszkennelem, és úgy tudom elolvasmi, mert látássérülés miatt csak ebookokat tudok olvasni...
még a bankkártyás részt egy webkártyával talán ki lehet játszani, de a vírusoktól is eléggé félek... szóval jajj 🙈
Köszi egyèbként hogy irtatok! :)
2020. okt. 30. 21:08
7/8 anonim 

válasza:

Én sem használnám, nem állítható róla biztosra, hogy azt kapod amit ígérnek, és nem csak a pénzed nyúlják le. Akkor már inkább valamilyen nagyobb, ismert cég áruházából venném. Ha meg illegális másolat kell ingyen, akkor olyan helyről ami garantáltan ingyenes, és legfeljebb e-mail regisztrációt kér, nem többet, és akkor is megkapom az ígért tartalmat (torrentoldal például).
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, meggyőztetek. Ahh basszus, pedig de szép lett volna 😂
2020. okt. 31. 11:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!