Mennyi hitelt kell még felvenenm és milyet?

Kaptál több hasznos tanácsot, de úgy van, ahogy valaki írta: nem vagy hajlandó észrevenni.
Olvasd át ma mégegyszer az egészet - talán észre fogod venni.
Az szuper, hogy kijöttél a szerencsejáték szenvedélyből, de van egy rossz hírem: az, amibe most készülsz beleugrani, az sem más, mint szerencsejáték :-( - csak másképp hívják... :-)
Kérdeznék egy-két dolgot:
- azt ugye tudod, hogy a CSOK-nál min. 10 évig mindkét házastársnak a megvásárolt ingatlanban kell laknia életvitelszerűen? (nincs külföldre költözöm jobb munka reményében, stb)
- azt ugye tudod, hogy ha 10 éven belül el akarjátok adni a laksát vagy elváltok, akkor vissza kell fizetni a teljes hitelt?
- nem tudom, mi a foglalkozásod, de ha itt nekiállnak kivonulni a multik vagy megremeg a dazdaság, akkor bizony könnyen odalehet a jólfizető, biztosnak vélt munkahelyed. Arról nem beszélve, hogy BÁRMI történhet ennyi idő alatt. Egy huszonéves ismerősöm egyik nap elment dolgozni, mire hazaért, a felesége halott volt :-( Ment haza a boltból, megállt a szíve, összeesett és meghalt. Ott maradt egyedül, 2 gyerekkel. Ugye, akkor sem okoz majd gondot a hitel visszafizetése? Nem kívánom, ne értsd félre, csak egy esetet vázoltam fel. De mondhatnám egy másik ismerősömet, akinek szép családi élete volt, gyönyörű felesége és egyik pillanatról a másikra stroke-t kapott a férje, fél oldalára lebénult, s elvesztette a jól fizető munkahelyét. Most a nő a csalédfenntartó.
Vagy mint írta valaki: váratlanul kiderült a gyerek betegsége: nálunk s bejött 11 évesen egy tej és szójaallergia, ami meglehetősen költségessé tette a mindennapi életünket. Nyilván nem kell félelmben élni, de nem árt józan ésszel élni és 19-re már nem húzni lapot - főleg nem családdal.
"de majd idővel szép lassan engednek el belőle a maradékot meg 10 év alatt letudjuk. "
Ja, és ha holnapra mást gondolnak és más családpolitikai intézkedéseket hoznak stb., akkor mit csinálsz?
A Fundamenta lakásmegtakarítás állami támogatását kb. 2 nap alatt "darálták be".
Végezetül azért nem kaptál a kérdésedre választ (szerinted), mert a fennmaradó 4 millió ft-ot egyetlen épeszű bank sem fogja Neked meghitelezni. Amikor már 2 hitellel a nyakadba leszel, akkor NEM FOGNAK egy harmadik hitelt adni!
Azt pl. nem tudom, tudod-e, hogy a feleség a hitelfelvételnél (automatikusan) adóstárs lesz - tehát egyetemlegesen vállaltok felelősséget a hitelért.
Végezetül kérdeznék még valamit, ami látszólag nem tartozik a tárgyhoz, de azért mégis...Ezt írod:
"Tudod hányszor mondták már ezt nekem? Mikor 3 éve szerencsejáték szenvedéllyel a nyakamban basztam el a pénzt, szüleimnél laktam és nem volt barátnőm sem? Akkor azt mondták, hogy csak adósságba fogom magam és a párom is taszítani és én meg az utcán végzem vagy a börtönben."
Nos, ebből a szerencsejáték szenvedélyből nem maradt fent elvarratlan szál, tartozás? Nem kerülhet elő menetközben egy ki nem fizetett hitel, tartozás, stb, némi végrehajtással "fűszerezve"? Mert akkor lenne aztán igazán gubanc...

71: megadják a bankok sajnos, tudnék mesélni, milyen fizetésekre milyen hiteleket adnak most.... devizahitel 2.0
A kérdező gondolkodásából nem veszett ki a szerencsejáték függő attitűdje, de ennyire személyeskedni már nem szeretnék.

Én csak a 3 gyereket sajnálom, akik jó eséllyel életkezdéskor 0 forinttal el lesznek indítva. Mondván Ti megteremtetéttek a lakhatást eddig.
Emellett a tipikus sztereotípia, hogy "saját lakást fizettek albérlet helyett". Tul lapon lehet hogy be vagy jegyezve, de ha nem tudod fizetni, már nem feltétlen lesz saját lakásod sem, a többszörös jelzálog miatt.
Ha egyáltalán lesz bank, aki elfogadja a második helyet is bejegyzésre.
Emellett egy szót nem írtál olyanról sem, hogy legalább a teljes hitelen felül mennyi összegre kötnétek biztosítást magatokra. Ami szintén kiadás lesz a gyerekek állandóan növekvő költségei mellett.
600.000 Ft kettőtökre éppen az átlag kereset körül van. Nem, hogy nem magas fizetés. Kétszer ekkora bevételből önerőből is lehet ingatlant venni 4-5 év alatt. Igaz én is csak magam keresek ennyit havonta, de a két gyerekenek is tudtunk ingatlant venni, hogy ne csak úgy szélnek legyenek majd eresztve. Pl. Családi házat is, ami a paneltől eltérően még költségesebb felújítás, ráfordítások tekintetében.
Jól megettétek ezt a sok családtámogatási marketinget az látszik sajnos.
Az meg, hogy ezeken nem látsz túl, kicsit olyan mint a fundások meg máp+-sok érvelései. Hihetsz benne, de nem csodálkozz a végén, ha nem jön ki a matek.

Szerencsére nem a marketing bullshitet veszem meg befektetésként, vagy hitelként. Így van miből pl ingatlant venni. :-)
Nem adok én tanácsot, csak elmondom a véleményem, vagy a tapasztalataim.

Nem, te nem mondtad el a véleményed és tapasztalatod, te csak akárhol, akármelyik témába is szólsz hozzá, előjön, hogy a map+ milyen sz.r, az euró alapú állampapír mennyivel jobb. Szánalom, szerintem már unja mindenki, mert megmagyarázni sem tudod, hogy miért sz.r a map+, az az indokod, hogy az euro alapú jobb. aham.
Már az is kiderült másik topiknák, hogy nem hogy házad nincs, de lakásod sincs, gyerekekről ne is beszéljünk

:-)))
Hát nem akarom én ezzel offolni a témát, de elég naivnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ne lássa az euro/Huf árfolyamot hogyan alakult tavaly nyár óta. Mióta van máp+. Amin túl meg alig látnak sokan a túlzott marketing miatt.
Tavasszal épp elmondtam, hogy inkább katapultáltattam a pénzt onnan, mert jobban megérte pl itt leírt módon a egyik ingatlan fejlesztésére fordítani:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-val..
Ami meg kapcsolódhat a jelen kérdéshez is, mert nem elég megvenni a családi házat, hanem azt fel is kellene újítani egy párszor még a futamidő alatt, vagy korszerűsíteni.
Nem hinném, hogy a személyeskedésekkel előrébb lennél, vagy hitelesebbnek tűnnél pláne, hogy könnyen leinformálhatóan, teljesen valótlan dolgokat állítasz egyedi stílusodban. :-)

"Nem hinném, hogy a személyeskedésekkel előrébb lennél, vagy hitelesebbnek tűnnél pláne, hogy könnyen leinformálhatóan, teljesen valótlan dolgokat állítasz egyedi stílusodban. :-)"
1. Elég gáz, hogy szerinted az a személyeskedés, hogy megemlítem, máshol is ilyen b.romságokat irkálsz, itt nem kéne ezzel traktálni az embereket, mert senkit sem érdekel a perverziód. Olvass utána, hogy mit jelent a személyeskedés fogalma. 2. A másik, hogy milyen leinformálható dolgokról beszélsz? Semmit sem állítottam eddig, csak úgy szólok. (Az tény, hogy a map+ a legmegbizhatobb befektetés, ami ma MO-n létezik, minden más ennél kockázatosabb. De ezt rajtad kívül mindenki tudja). 3. smileykkal nem érsz el semmit, szimplán még bugyutábbnak tűnsz

:-))
"De ezt rajtad kívül mindenki tudja"
Pláne ha összehasonlítjuk az állampapírok állományát, ki is derül, hogy mindneki csak máp+-ban tartja a pénzét. Ja nem...
"2019-ben is fókuszban voltak a lakossági állampapírok a megtakarítási piacon. Egy év alatt 1558 milliárd forinttal emelkedett az állományuk, mely év végén meghaladta a 9074 milliárd forintot.A 2019-es év kiemelkedő eseménye volt az állampapír piacon a Magyar Állampapír Plusz dematerializált és nyomdai változatának a bevezetése. Együttes értékesítési volumenük megközelítette a 3.239 milliárd forintot, ami az év során a minimális visszaváltásokat is figyelembe véve 3.196 milliárd forintos nettó értékesítést jelentett"
Tehát csak kétszer annyian nem máp+-ban tartják, mint akik igen
:-))
Kb olyan szinten vagy mint a kérdező, hogy a saját kreálmányaidat tekinted általánosnak és aki mást mond, az bugyuta.
A nem állítottam semmit, meg eközött elég nagy különség van:
"Már az is kiderült másik topiknák, hogy nem hogy házad nincs, de lakásod sincs, gyerekekről ne is beszéljünk"
Ha nem személyeskedés, akkor honan ez a "jól informáltság"? :-)
Ha hajón gályázok, akkor miért van 4 telephelyem itthon, működő vállalkozással - + igen ezen felül évente pár havi külföldi jövedelem is van az adóbevallásban, mivel nem árt a szakmai továbbfejlődés sem nyilván nem itthoni bérért, amivel a kérdező is eléőrébb lehetne, ha jobban fizető állással próbálna egzisztenciát termeteni magának és a családjának, semmint hitelből élni - ha 30-ért adok ki putrikat, amiből 3 saját?
1 van kiadva, amiben az előző 6 évben 4 kezdő vállalkozó indította el a vállalkozását. [link] :-)
adószám: 79292757
Leinformálható mivel ott vannak a címek, földhivatal oldalán meg ingyenes a tul lap lekérése. Csak akkor ez az állításod dől meg, amit most már önmagadak ellentmondva "nem álíltottál" . Ez inkább a bugyutaság , amin csak smileyzni lehet szerintem. :-)
De ez tényleg off, a kérdés kapcsán meg amíg nincs valakinek saját tulajdonú ingatlana ( pláne tehermentes és nem jelzáloggal él a feje felett), meg nincsenek gyerekei, addig nem feltétlen fog tudni ilyen kérdésben jó döntést hozni. Volt nekünk is, hogy gyerek nélkül hitelre vettünk ingatlant. Jelzáloggal a fejünk felett meg jött a gyerek két év után meg költözni kellett és új megoldásokat keresni, ami akkor is adva volt, csak úgy gondolkodtunk kb mi is mint a kérdező, hogy minden így marad, majd mint most a hitelfelvétel pillanatában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!