Mire jó a devizaszámla ?
ha Németországban akarod költeni a pénzt, akkor fizethetsz ott rögtön az EUR bankszámládhoz tartozó kártyával konverziós díj nélkül, vagy kiveheted ottani automatából, vagy kiveheted az itthoni néhány EUR automatából.
Leginkább annak van értelme, akinek van EUR jövedelme. Perzse azt is megteheted, hogy a forintodat átváltod, hogy majd egyszer jó lesz EUR-ban, de ez már spekuláció. Amúgy a hazai bankok elég drágán vezetnek devizaszámlát, szóval én simán a ft-os kártyámat használnám kint (esetleg megkeresném azt a bankot, ahol minél jobb árfolyamon váltják a kártyás költéseket).
"Egy németországi körutazásra pedig készpénzre van szükségem..."
A 21. században???
"Amúgy a hazai bankok elég drágán vezetnek devizaszámlát"
Raiffeisennél konkrétan ingyen vezetik. Az éves kártyadíjon felül nekem semmi költségem nincs rajta.
Az utalás vagy a külföldi készpénzfelvétel kártyával viszont drága.
Külföldi utazáshoz javasolnám egy Transfewise vagy Revolut számla nyitását. A számla és a kártya ingyenes, a kártyákról külföldön is 200 GBP-nek megfelelő összegig ingyen lehet készpénzt felvenni, ami fagyira, újságra bőven elég, ha nem lehetne kártyával fizetni.
A számlákat akár magyar Forint bankkártyával is fel lehet tölteni és nagyon kedvező árfolyamon lehet euróra váltani.
na hát akkor drágán vezetik, ha a külföldi kp. felvétel meg az utalás drága.
Nekem ingyen van a kp felvét is, meg minden más EUR számlára az utalás. Ja és persze a kártyadíj is nulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!