A lakás hanyad részét érdemes megspórolni mielőtt valaki beleugrik egy lakáshitelbe?
#3: ja csak épp ha ugyanazt megkaptad volna jóval olcsóbban mikor még csak 30% volt meg. Nem érdemes sokáig kuporgatni mikor mennek fel az árak.
Oké, abban egyetértek, hogy a törlesztő legyen fix és könnyedén tudd fizetni. Nekünk ha kéne törleszteni babavarot is akkor 10% lenne. Így még kevesebb a következő pár évben.
#5 persze, ertem, csak jelzem úgy általánosságban. Neki is már rég venni kellett volna ha ez volt a cél eddig is és hitelképes. Aki 2-3 éve vett ingatlant az már bőven megnyerte az ár emelkedesen a hitel kamatokra fizetett pénzt.
Sajnos mi is hülyék voltunk, 2016ban 16 millióért csinos több szobás lakást nézegettünk. Minimális önerővel talán sikerült is volna megvenni. Ma már szinte ki is fizettük volna (fizu emelkedés is volt azóta) és érne vagy 30 milliót.
Koszi szepen a kommenteket! Igen, van bennem egy kis felsz... evvel ezelott nezegettem ugyanugy garzont, felujitottat panel hazban es 18 millioert is voltak, most ugyanaz a negyzetmeter, lokacio 26-27 misi.
Ha a 150 ezer Ft-os alberletet koccolom es bekoltozok a lakasomba, abbol ki tudom fizetni a torlesztot csak ez a covid szituacio is elbizonytalanitott egy csoppet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!