Hogyan tudtátok megoldani, mikor a diákhitel kp. bejelentette hogy felmondja a szerződéseteket?
6 éve fizetem, először havi3000, most már kb 2 éve havi 6500.nemhogy fogyna a tartozásom, egyre nő. munkanélküli voltam egy idejig, de akkor is fizettem a havi 6500-t.jött egy levél 3 hete, hogy 43000 elmaradásom van. 8 napon belül fizessem be, vagy felmondják. én írtam nekik, hogy írják már meg legyenek szivesek miből adódik ez az elmaradás, megírták 3 napja, de nem értem, tegnap meg jött a levél, hogy 8 napon belül 594000 Ft-ot fizessek be.nem a szüleimmel élek, hanem albérletben, nm, is kapom meg időben a leveleket, de ez most mellékes. ha voltatok ilyen helyzetben, hogy oldottátok meg??nem tudom befizetni, ha nagyon összekapom magam is kb fél év.( a fizetésemen felül hogy fizessek, még ha haza is megyek egy időre)vagy ilyenkor mi történik? ha nem fizetek 8 napon belül? van egy fél telek a nevemen.
Kérlek segítsetek!!április óta dolgozom itt, előző munkaviszonyom és ez között 2 hét eltelt. így pl van valamilyen hitel??
Hívd fel őket. Kollégám is így járt és kapott lehetőséget részletekben befizetni.
Nem lehet, hogy nőtt a törlesztőd év elején, de nem kaptad meg a levelet (vagy nem figyeltél oda) és továbbra is az előző évi összeget fizetted és azért lett tartozásod?
Hívd fel őket vagy menj be hozzájuk az irodába. Ne aggódj, mert csak fenyegetnek, 43000 Ft elmaradással nem mondhatják fel a szerződést! Ha jól tudom, ahhoz az kell, hogy egy havi minimálbérnek megfelelő összeggel legyél elmaradva legalább három hónapig, de olvass utána pontosan a szerződésben.
Ne vegyél fel márik hitelt!!! Bármilyen nehéz is, így kerülsz adósságspirálba, amiből iszonyatosan nehéz kimászni. Vedd fel a pókerarcot és beszélj velük személyesen.
Egyébként szerintem ott szúrtad el, hogy nem telefonáltál/mentél be már az első ilyen alkalommal. Nálam is voltak parák a diákhitellel, de amikor bementem az irodába, fél óra alatt sikerült rendbe rakni az ügyet.
Igen, én is ezt tanácsolom!
Ne telefonálj, hanem mindenképpen menj be az irodájukba, had lássa az ügyintéző is, hogy nem egy link alakkal van dolga, aki nem fizeti a részleteket!
Beszélj velük, hidd el, hogy meg fogják valahogy oldani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!