Hitelképesség megállapítása?
Van egy határozatlan idejű szerződésem, br. 370k, amiből 246.050 nettót kapok plusz a bérpapíromon van készpénz cafeteria ami kb. 15-20k.
Kérdésem arra irányul, hogy ha eddig sosem kaptam fix nettót, mert a vírus miatt 80%-ra raktak, betegszabadságon voltam stb. akkor adhat erre a bank lakáshitelre 10M forintot?
Mármint bemehetek úgy a bankba, hogy még nincsen kiszemelt lakás de megállapíttatom a bankkal, hogy 10 évre 10M forintra hitelképes vagyok-e vagy muszáj egy kiszemelt használt lakás erre és úgy bemenni a bankba, hogy van 2,6M önerőm és 10M-t szeretnék felvenni?
A konkret lakas nelkul nem tudja neked senki megmondani, mert az ertekbecslojuk bizony mondhatja azt hogy ami szerinted 12M-t er, az szerinte csak 10.8-at, es nem kapsz ra 10M hitelt.
Köszönöm, ez az értékbecslői dolog kicsit megrémített most, akkor kb. keresztbe tehet a dolgoknak.
De akkor előre megkérdezhetem a bankot, hogy a kérdésben kiírt konstrukciókkal hitelképes vagyok-e (9. hónapomat húzom a cégnél).
Úgy szeretném, hogy a 20-25% meglegyen erre már adnának szerintem. Kis lyukat szeretnék vásárolni Budapesten 12-14M-ért fél év múlva és arra a lakásra “ráterhelni” a hitelt. 🙂
Annyi, hogy 10 évig szeretném fizetni, mert a 15-20 éves konstrukciókkal olyan sok a plusz kamat, hogy annyit nagyon nem ér. :(
Nagyon nagy magyar cégnél dolgozom(15e munkavállalós), eddig határozott időben voltam, most már határozatlanban vagyok. A vírus alatt senkit sem rúgtak ki, aki akart az elment és elengedték, ill. a mostani fizetés emelések megszorítása/megszűntetése is megtörtént, én bízom benne de akkor az első köröm a banknál lesz ahol 10 évre vissza tudják nézni a “hűségem”.
Igen is lehet kapni 12-14M-ért lyukat(15-20m^2), a fizetésemből meg sajnos nem tudok annyit kigazdálkodni tartalékba, hogy még több önerőm legyen. Évi 1M tartalék is nehéz és akkor mindenről lemondtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!