Saját tulajdonú vállalkozásban, de alkalmazottként foglalkoztatva kaphatok lakáshitelt?
Ilyenkor milyen réginek kell lennie a cégnek minimum?
Vagy egyszerűen az alkalmazozttként kapott jövedelmem számít?
És ha ráíratnám a KFT-t apám nevére?
Akkor hivatalosan csak alkalmazott lennék, nem?
Nem vagyok benne biztos de mivel rokoni kapcsolat áll köztetek, így talán a munkaltatói igazolás szükséges azon viszont részletesen le kell írni, hogy mióta állsz munkaviszonyban, mennyi a kereseted stb. Bankonként változik a formanyomtatvány hozzá. Mivel rokon a munkáltatód kb bármit ráírhatna... Ezért lehetséges, hogy akár NAV által kiállított jövedelem igazolást is kérhet, hogy valóban annyira vagy bejelentve. De ezek nem biztosak csak én ezt így tudom.
De most neked vállakozasod van vagy alkalmazotti munkaviszony?
Hát hivatalosan úgy akarom, hogy fizetést kapnék a cégtől.
De a cég hivatalosan egy kft, amiben én dolgozom. Így alkalmazott lennék, ha kérdik.
A legtöbb bank NAV jövdelem igazolást kér, ha olyan cégben alkalmazott a hiteligénylő, ami részben, vagy egészben az övé, vagy közeli hozzátartozója tulajdona, tehát nincs sok értelme átíratni a céget apukádra. Legalább egy lezárt üzleti évre van szükség, de van bank, ahol 2 év a minimum elvárás.
Az sem mindegy, hogy a béred utalással kapod, vagy KP. Az MKB-ban pl előny, ha utalásos a bér. OTP-ben nem probléma, ha közeli hozzátartozóé a munkálatató, legtöbbször elég csak a banki formanyomtatványos munkáltatói igazolás, de kérhet a bíráló ott is NAV jövedelem igazolást. OTP-ben is előny, ha a bér utalással érkezik legalább 6 hónapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!