Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Alkalmazottként álmodoztatok...

Alkalmazottként álmodoztatok már arról, hogy saját vállalkozást indítsatok, nyissatok egy saját kis üzletet, majd végül nem lett belőle semmi?

Figyelt kérdés
Milyen volt az álmotok és milyen félelmek vagy milyen gyakorlati akadályok miatt nem vágtatok bele?

2019. szept. 4. 11:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Alkalmazottként nem álmodoztam arról, hogy vállalkozó leszek - mégis az lettem :D

Később vállalkozóként, mikor már hülyére dolgoztam magam, álmodoztam arról, hogy alkalmazott legyek ismét - ezt meg is valósítottam :-)

Most se alkalmazott nem vagyok, se vállalkozó, és bár álmodozom egy kis üzletről, de nem valósítom meg, mert látom, ahogy körülöttem tönkremennek 10-20 éve működő üzletek (műszaki, zöldséges, stb) a piszok magas bérleti díjaktól - így inkább józan maradok és nem vágok bele.

2019. szept. 4. 11:07
 2/14 A kérdező kommentje:

Na igen. Én ezt látom az egyik legnagyobb akadálynak a saját részről:

- bérleti díj vagy saját üzlethelyiség megvétele vagy saját ház/lakás átalakítása: mindenképpen nagy költség

- árukészlet beszerzése, de még egy fizikai árukészlettel nem járó szolgáltatásnál is kell laptop, fénymásoló, irattartók, szolgáltatással kapcsolatos minőségi szakmai eszközök, meg maga az üzlethelyiségek berendezése

- kezdetben, míg kicsiben csinálja az ember, hát már gondolkodtam, hogy pl. egy szolgáltatás esetén hány ügyfél és milyen díjak kellenének, hogy a KATA-t is kifizetve még jusson is és maradjon is.

2019. szept. 4. 11:30
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Almodozom tola hogy nyitok egy ruhaboltot traviknak, csak sajnos meg nincs meg a tőke
2019. szept. 4. 12:27
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

@kérdező

esetleg nézz utána a hálózatépítésnek (MLM)

Az is vállalkozás, ugyanúgy fel kell építeni, ugyanúgy lehet vele keresni, ugyanúgy csak később térül meg befektetett munka.

Viszont nincs bérleti díj, árukészlettel nem kell bajlódni, stb.

Az elején lehet a másik munka mellett is csinálni rész munkaidőben.

Ne vesd el csak azért, mert lepontozzák a válaszomat :)

2019. szept. 4. 12:40
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Kituggya, fejezd már be a propagandádat, mert eskü eddig bírtam és nem tovább. Állandóan nyomatod itt az MLM-edet erőszakosan. Menjél máshová balekokat keresni, ne a gyakorin húzd csőbe az embereket.
2019. szept. 4. 12:48
 6/14 anonim ***** válasza:
76%

Volt olyan mrg az első vállalkozás létrehozása előtt 13 éve . Indulni eleve nem vag relációba érdemes, hanem masodallasban és nem csak kata létezik a vilagon amivel egy tőkeszegény vállalkozásból még ki is veszed a pénzt folyamatosan.Ergo megásod a sírod vele.

Mlmet felejtsd el, sokkal nagyobb költsége van összességében, mint egy másodállású szjas üzletnek bérleti díjjal, stb.

2019. szept. 4. 13:32
 7/14 anonim ***** válasza:
76%
Indíts tudásalapú online vállalkozást, nem kell hozzá sem üzlethelyiség, sem árukészlet, sem raktár, sem milliós kezdőtőke.
2019. szept. 4. 13:36
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

2012-ben államosították a gumiabroncs újrahasznosítását, így ez keresztbe tett a 2005-től tartó tervezésnek, gyűjtögetésnek.

Arról nem is beszélve, hogy a kg-onkénti kifizetéseket is visszavették 58Ft/kg-ról 10Ft/kg, ami magában megöli az ipart politikai kapcsolatok nélkül.

Volt alkalmazottak, környékbeli gazdák, + néhányunk laikusként akart befektetni tehenészetbe, de megvétózta a régi TSZ igazgató, aki 78mFt-al alacsonyabb ajánlatra mondott igent, majd 1 héten belül 30mFt-ért vett a környékben földet, előtte meg a bérleti díjakat nem tudta kifizetni...

Baráti társasággal terveztük trafik létesítését is, de nem nyertünk, a nyertes meg belebukott, reméltük, hogy kiírják megint, ez meg is történt péntek 8-kor kirakták, hogy aznap délig be kell érkeznie postai úton mindennek az önkormányzathoz. Persze volt akinek sikerült időre végigjárnia a hivatalos útvonalat és a levele is időben megérkezett... Polgármester úrnak ez úton is gratulálok a trafikjához!

Csatornázásnál házanként 394e-et kellett fizetni + megoldani a rákötést + 0,27Ft/liter díj

VS

Ezzel szemben a falugyűlésen az ökológiai szennyvíztisztítót javasoltam 120eFt/fő rákötési díjjal + 3 évig nincsen díjfizetés + következő 5 évben, amíg nem érik el a 120e-et (0,27Ft/l értéken számolva) nem kell fizetniük, utána pedig 0,14Ft/l a díj.

Nálunk az átlag vízhasználat naponta 78liter/fő volt 2014-ben, tehát a fogyasztó 8 évig nem fizet szennyvízdíjat, nem veszek fel fizetést, karbantartást saját költségen intézem, majd 8 év után durván napi 13eFt-költségek és adók lett volna a befektetésem gyümölcse.

341 embert érdekelt a szavazás, ebből csak 17-en szavaztak az én általam javasoltra, a legfőbb felháborodást az okozta, hogy "Rajtuk akarok meggazdagodni!"

Befektettem az egyik ismerősöm cégébe, de rászokott a drogokra és eltapsolta az összeget, nagyon lassan, de azért törlesztget, ennek ellenére nem fűzök hozzá sok reményt.

2019. szept. 4. 16:28
 9/14 anonim ***** válasza:

Még egy dolog ami "kimaradt", de inkább elhibázott befektetés kategória.

Selyemhernyó tenyésztéshez eperfa telepítést csináltunk 1hektáron, de beteg volt a szaporítóanyag, következő évben árvíz, majd később vadkár, összegezve totálkár!

Megoldottuk az újratelepítést saját szaporítóanyaggal, költség minimális, de minden szabadidő ráment, mivel 2 év csúszásban voltunk megegyezés szerint a felvásárló nem fizetett a 4-edik évben, a következő évben meg csődbe ment! 5 év alatt bevétel 0Ft, kiadás 1,4m + 4 ember 5 évnyi munkája.

OK az legyen eperfa termése árusítva, 6. évben valaki véletlenül kivágta és elvitte...

"Nem gond" újrahajtott a telepítés, árvíz+vadkár ismét, áron alul eladtuk, soha többet mezőgazdaság!

2019. szept. 4. 17:06
 10/14 anonim ***** válasza:
44%

-Ha valaki a gyári munkát, a programozást, vagy a bolti eladói munkát propagálja, az ellen miért nem szólalsz fel?

-Miért erőszakos az, ha azt tanácsolom valakinek, hogy nézzen utána valaminek, ami megoldás lehet a kérdésére (bérleti díj, árukészlet)?

-Szerinted mennyire hasznos egy olyan válasz, ami azt sugallja, hogy ne is nézzen utána a kérdező? (mi veszíteni valója van?)

-100%-ban biztos vagy abban, hogy az MLM nem nyújthat megoldást a fenti problémákra?

2019. szept. 5. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!