Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lehet-e így hiteleket kombinálni?

Lehet-e így hiteleket kombinálni?

Figyelt kérdés
Van egy 40 milliót érő lakásom, de szeretnék venni egy másik 40 milliósat, úgyhogy a jelenlegire felveszek 20 M szabad felhasználású jelzáloghitelt és kiadnám (abból fizetném a törlesztőt). Babaváró + 2 gyerekes CSOK-kal (21,4M) jönne össze a másik lakás. Van olyan bank, ami engedélyezne ilyen kombinációt?

2020. jún. 25. 15:20
 1/9 anonim ***** válasza:
8%
Hitel alatt lévő lakást nem fogja senki kivenni. Ha meg eltitkolod, azzal törvényt sértesz.
2020. jún. 25. 15:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Ahhoz elég nagy jövedelem kell (és a bérleti díj több banknál nem az jelenleg), hogy 30 milliót fel tudjál venni.
2020. jún. 25. 15:39
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
Illetve, ha tiéd a lakás, akkor a CSOK-ot nem veheted fel, mivel max 50%-os lakástulajdonod lehet az új CSOK-os házon kívül.
2020. jún. 25. 15:41
 4/9 A kérdező kommentje:

1-nek. Törvényt biztos nem sértek, Bank belső szabályzata szól erről. Általában be kell jelenteni a Banknak és a Bérlőnek.

3-nak ez biztos nem igaz.

2020. jún. 25. 16:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Babaváró+2 gyerek CSOK hogy jött ki 29 millióra?

Amúgy sztem messze nem olyan jó a lakáskiadásból származó hozam, mint amennyire eladósítod magad miatta, de te tudod.

2020. jún. 25. 21:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Bocs, nem 29 milliót akartam írni, hanem 20-at
2020. jún. 25. 21:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Legutóbbinak: 10 misi babaváró, 11.4 a 2 gyerekes csok. Nem végleges döntés, csak kiváncsi vagyok érdemes-e agyalni ezen
2020. jún. 26. 00:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem olyan adósságba vered magad, ami jelen formában biztosan nem éri meg. Tudnátok-e ilyen mértékű törlesztőt fizetni néhány hónapon keresztül 1, vagy akár nulla fizetésből is, ha éppen nincs bérlőtök? Rezsivel együtt.

Tudnátok-e rendszeresen előtörleszteni, hogy ne legyen hatalmas ráfizetés ennyi hitel miatt az egész?

Miért nem adjátok ezt el, vesztek egy ingatlant magatoknak és esetleg egy pici lakást valahol kiadásra? Összességében sokkal kevesebb hitellel.

2020. jún. 26. 16:04
 9/9 A kérdező kommentje:
tudnánk ennyi hitelt fizetni 0 fizetésből kb. 1 évig. ha meg probléma merülne fel, akkor eladnánk az egyik lakást. 5-10 éven belül tudnánk előtörleszteni is.
2020. jún. 26. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!