Miért gondolják azt az emberek, hogy jól bánnak a
pénzükkel?
Figyelt kérdés
Elkezdtem dolgozni egy pénzügyi vállalatnál és az a tapasztalatom, hogy Magyarországon az emberek teljes meggyőződéssel hiszik, hogy a pénzüket a legjobb helyen tartják, a legjobban fektetik be, nekik nem kell jobban takarékoskodni.
Más európai országban fizetnek az emberek azért, hogy pénzügyi tanácsot kapjanak, itt Magyarországon, még ingyen sem kell az embereknek, mert mindenki profi.
Magyarországon eleve nincsenek pénzügyi tanácsadók. Ügynökök vannak, akik azt a terméket próbálják rád sózni, amiért több jutalékot kapnak, ezek meg jellemzően épp a legnagyobb költséggel működő befektetések, amelyekkel a legrosszabbul jársz.
2020. jún. 1. 08:09
2/13 Quatermain válasza:
Gondolom biztosító cégnél vagy, megértem hogy minél több ügyfél annál több zseton, de döntsék már el az emberek maguk, hogy hová és miben teszik be a pénzüket. Köszi.
2020. jún. 1. 08:09
3/13 anonim válasza:
Aztán milyen tanácsot tudsz te adni amivel garantáltan 0% kockázattal nagyobb kamatot tudok elérni mint 5 évre a MÁP+?
Magyarországon ügynökök vannak akik a túlárazott versenyképtelen vackaikat akarják eladni, vagy kóklerek akik nem tudnak 100% garanciát vállalni a tanácsaikra, akkor mégis mi értelme? (bárki ki tud választani vmi kockázatosabb befektetést egy el mentén, aztán vagy bejön vagy nem) Hát kössz
2020. jún. 1. 08:24
4/13 anonim válasza:
Valószínűleg sokan fenntartásokkal kezelik, ha mindenféle ismeretlen, magukat pénzügyi tanácsadónak beállító egyének megkeresik őket, hogy tudnak egy jobb befektetést... Családban is vertek már át így embert.
Az meg egy jó kibúvó válasz, hogy "tudom mit csinálok, nem kell segítséged"
2020. jún. 1. 09:00
5/13 anonim válasza:
Írt nekem privátban, hogy ő bizony tényleg pénzügyi tanácsadó, nem ügynök. 2 kérdésem után kiderült, hogy ügynök, a termékeladás utáni jutalékból él.
2020. jún. 1. 09:04
6/13 anonim válasza:
Én tudom, hogy van nagyobb hozamű befektetés, mint a máp+, de annak biztos nem 0 a kockázata, mint az állampapírnak. Valamit valamiért.
2020. jún. 1. 09:09
7/13 anonim válasza:
#5: Akkor ennyit erről... Én ilyeneknek fel szoktam adni egy feladatot megoldhatatlan pénzügyi manőverről. Hívjon, ha talál rá megoldást. Egy sem jelentkezik soha többé :D
2020. jún. 1. 09:27
8/13 anonim válasza:
Attól, hogy felvetted az érettségiző öltönyödet és a bölcsész diplomád után elvégeztél egy háromnapos gyorstalpalót meg elolvastad a gazdagpapaszegénypapát, nem lettél pénzügyi tanácsadó. Miből gondolod, hogy te jobban tudod, mint mások?
2020. jún. 1. 09:42
9/13 anonim válasza:
Léteznek valódi pénzügyi tanácsadók, de ők nem értékesítenek semmit. Viszont te fizetsz a tanácsadásért, mint egy ügyvédnél. Ingyen pedig senki nem ad tanácsot, csak ha valamit el akar adni, de az nem tanácsadás, hanem tanácsadásnak álcázott értékesítés. Az igazi tanácsadók nem téged keresnek meg, pláne nem ismerősi hálón keresztül, hanem te keresed fel őket.
2020. jún. 1. 10:19
10/13 anonim válasza:
Magyarországon mindenki ért mindenhez. Szex, párkapcsolat, befektetés... Azért hatalmas kiadás egy 400e Ft, ezért van a válási arány 60+% felett, és ezért születik kevés gyerek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!