Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 10 év alatt felhalmozott...

10 év alatt felhalmozott készpénzben kapott fizetésem betenném bankba lakásvásárlás céljából. 17M forintot egyben vagy részletben?

Figyelt kérdés
Nem akarok bohóckodni azzal hogy igazolni kell a jövedelmet. Gondolom macera. Havonta 3-4M tegyek be esetleg? Hogy nem gyanakodnak olyan butaságra hogy pénzmosás stb stb

2020. máj. 25. 13:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
73%

Előző vagyok és elmagyarázom:

"Aki készpénzes vevőt vár, az olyan vevőt vár, aki ki tudja fizetni a teljes vételárat"

Gyakran olyankor kérnek ilyet, amikor pl a megvásárolandó ingatlan nem terhelhető hitellel (tehát készpénzre lehet csak megvenni) vagy amikor tartozást kell kifizetni előtte (ami pl másik ingatlanra van terhelve).

2020. máj. 26. 13:56
 22/27 xswerdy ***** válasza:
81%
igazából a készpénz a papírpénz (meg a fém). Ha egy számlára azt írják, hogy fizetés módja kp, akkor tényleg leszámolod a papírpénzt. Ugyanakkor aki egy ingatlanra készpénzes vevőt vár, az általában arra utal, hogy olyat, akinek megvan a pénze, nem kell hitelre várni.
2020. máj. 26. 16:40
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

#12 vagyok. A készpénzt én likvid tőkeként értettem, mindegy hogy bankszámlán van vagy trezorban, nálam azt jelenti hogy viszonylag gyorsan hozzáférhető, mobilizálható (ugye a banknál ekkora összeg felvételét előre be kell jelenteni de az viszonylag gyorsan megy) Egyéb befektetéseknél is tiéd az összeg de a lejárat előtt csak buktával tudod likviddé tenni.

És nem a csok-babaváróval szemben álítottam a készpénzt hanem a gyorsasággal, egyik esetben hónapokig tart megigényelni és nem biztos hogy megkapod, a másik esetben viszont azonnal rendelkezésedre áll.

2020. máj. 26. 16:42
 24/27 anonim ***** válasza:

"készpénz főnév

1. Azonnal v. bizonyos rövid időn belül bankjegyekben v. érmékben rendelkezésre álló közvetlen fizetőeszköz."

"Készpénz alatt a papírpénzt (pénzjegyet) és a pénzérméket értjük. Ezen fizetési eszközök kézzelfoghatóak (materiálisak) és egyben a leglikvidebbek is, mivel azonnal elkölthetők."

2020. máj. 26. 20:07
 25/27 anonim ***** válasza:

"#12 vagyok. A készpénzt én likvid tőkeként értettem, mindegy hogy bankszámlán van vagy trezorban, nálam azt jelenti hogy viszonylag gyorsan hozzáférhető, mobilizálható"

Nem mindegy, hogy a bankszámlán van, vagy a trezorban.

Szombaton délután megjelent egy hirdetés, igen-igen jó áron egy kis házikó. Vetődtek rá az érdeklődők, az eladóval megbeszéltük, hogy vasárnap délután lemegyünk (fél nap múlva) - erre indulás előtt 10 perccel csörgött a telefon, hogy ne menjünk, mert a délelőtti érdeklődő, aki korábban jelentkezett, megvette a házat - hétfőn reggel mennek szerződést kötni.

Ha bankszámlán van a pénzed, Te ugyan el nem intézed pl. 17 milliónál, hogy addigra Nálad legyen a pénz. Eladó kp-ben kérte.

2020. máj. 26. 20:41
 26/27 anonim ***** válasza:
55%

#25 Elbeszélünk egymás mellett. 12 hozzászólásomban pont ezt fejtegettem amit te most felhozol.

Volt egy árverés (gépek), kezdés előtt egy órával odamentünk megnézni milyen állapotúak az eszközök. Kérdeztük hogy mennyit engednek az árból ha visszük mindet, azt mondták hogy nem nagyon akarnak ebből engedni. Kitettük az árat egy centrumos szatyorban, és kifelé ballagtunk az adásvételikkel mire jött a nép. Én nem az elméleti vásárlásról beszéltem, nem arról hogy kinek jó vagy kinek nem az utalás. A való életben eléggé nyomatékos tud lenni a készpénz. Még akkor is ha főnév :)

2020. máj. 26. 23:32
 27/27 anonim ***** válasza:

23-as, azt írod a 23-as hozzászólásodban, hogy "A készpénzt én likvid tőkeként értettem, mindegy hogy bankszámlán van vagy trezorban,"

Nem mindegy, mégegyszer leírom. Ha bankszámlán van, nem lehet fél nap alatt 10 milliót kiszedni, főleg nem vasárnap.

A készpénz az papírpénz és fémpénz - nem bankszámlán tartózkodó pénz.

A bankszámlán tartózkodó pénz nem likvid, mert függ a nyitvatartástól, 2 millió felett előre kell szólni, stb.

2020. máj. 27. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!