10 év alatt felhalmozott készpénzben kapott fizetésem betenném bankba lakásvásárlás céljából. 17M forintot egyben vagy részletben?
#5 Közelmúltban adtunk el egy ingatlant, akik voltak érdeklődők azoknak mindnek meg kellett volna válni a régi ingatlanától, vagy csokot-babaváró és egyéb csodát igényelni. Érkezett egy nyugdíjas házaspár, megegyeztünk a vételárban és kp-ben fizettek. Te nem fogadtad volna el? Inkább vártál volna a bizonytalanokra mert ők majd utalnak, mivel ők úgyis a banktól kapják hitel formájában. Nem voltunk erre a pénzösszegre rászorulva, nem azért lett értékesítve az ingatlan, de én számtalanszor láttam hogy a kp csodákra képes. Hovatovább alkudni is könnyebb úgy ha egy szép halom pénzösszeggel tudod nyomatékosítani a szándékod komolyságát.
Egyébként az ingatlan jellemzően pont arra jó hogy a feketén szerzett vagyonodat legalizáld, kevesebbet írtok az adásvételire pár millióval :)
Na, ne keverjuk a szezont a fazonnal.
A kp nem a csok/hitel ellentete, hanem az utalase!
Az, hogy vki utalja a penzt, nem azt jelenti, hogy bincs neki elegendo.
Azt is irtad v irta vki, h kp-ban jobban lehet alkudozni. Wtf??? 😆alkudni szoban tudsz, beszeltek az osszegrol. Azutan meg van egy eleg lenyeges resz: a szerzodes megirasa!
Itt meg mindket fel visszalephet vagy tehet uj ajanlatot. Foglalohoz kell kp, de nem 17 millio.
Szoval ezek az indokok valamire biztosan jo peldak, de arra a temara, amit boncolgattunk, pont nem.
Amugy meg ha valaki azzal akarna engem biztositani arrol, h van penze, h egy koteg penzzel legyezgeti magat elottem, hat sose tudnam komolyan venni. Olyan szanalmas lenne, mint mikor a romak a vastag aranylancukat fogdossak, hogy felhivjak ra a figyelmet. Ez nem bizalmat ebresztene, epp ellenkezoleg.
Köszönöm a válaszokat!
Ha megeggyezek valakivel az árról.. de hitelre is szuksegem van a vásárláshoz akkor igy is intézhető a dolog? 2/3 része kp a lakás árának es 1/3 része hitel átutalással?
Utolsó, ez így korrekt.
De ez sokkal inkább az utalással egyezik meg.
Nála kp van, de mit számít, ha hozzád már nem úgy jut el.
Szerintem sokan fogalomzavarban vannak, és úgy gondolják, akkor veszel kp-ért lakást, ha ki tudod fizetni, van annyi pénzed, nem kell hitel.
A szó szerinti "kp-ért vásárolok" pedig azt jelenti, hogy odaadja a kezedbe a bankókat, te meg csinálj vele, amit gondolsz.
persze, lehet egy részt kp, egy részt utalással fizetni. Jellemző, hogy a foglalót kp adják (egyes ingatlanosok állítják, hogy ez csak így szabályos, mert ők jellemzően abból kérik el a jutalékukat, szintén kp., ami persze nem igaz).
Másfelől ami a hirdetésekben néha szerepel, hogy csak kp vevőnek, meg amit sokan írnak, hogy kp. esetén jobb az alkupozíció, az általában arra vonatkozik, hogy ne kelljen hitelre várni, nem tényleges kp.-t vár a vevő.
"Szerintem sokan fogalomzavarban vannak, és úgy gondolják, akkor veszel kp-ért lakást, ha ki tudod fizetni, van annyi pénzed, nem kell hitel."
Igen, mert ezt jelenti. Szerintem te vagy fogalomzavarban, ha nálad a KP csak a papírpénz.
Készpénz. Készen van. Már megvan (nem most teremtik). Mindegy, hogy papírpénz vagy számlán lévő elektronikus pénz (a kettő egyébként oda-vissza váltható - ha valaki kézbe szeretné kapni akkor levehetik a számláról és a kezébe adják, ha valaki számlára szeretné akkor a papírpénzt be lehet fizetni bankban a számlájára).
Tévedsz. A készpénz nem számlán lévő pénz.
A készpénz az, ami a kezedben van.
Na akkor mindvégig egész másról beszéltetek, volt értelme lepontozni...
Bírom, mikor valaki valamit rosszul tud, de azért ragaszkodik hozzá.
Mondjuk értelmezni is lehetett volna, mert én kifejtettem, hogy a kp-t utána be kell tenni a bankba, vagy az illető otthon tárolja. Ez nyilvánvalóan nem eshet meg, ha már meglévő, de számlán lévő pénzről beszélnénk.
Sosem pontoztalak le (mert értelmesen hozzászóltál a beszélgetéshez, az most mindegy, hogy nem mindig értettünk egyet).
Nem tévedek.
Készpénz azt jelenti, hogy készen van, már megvan.
Ami a kezedben van az "kézpénz" lenne, ilyen szó meg nincs.
Aki készpénzes vevőt vár, az olyan vevőt vár, aki ki tudja fizetni a teljes vételárat, nem kell a hitelre várni. (Teljesen mindegy, hogy a helyszínen adják oda vagy átutalják neki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!