Valószínűleg lenyúlhatták a bankkártyám adatait mit tegyek, hogy ne lopják el a pénzemet?
Húgomnak rendeltem egy cipőt erről az oldalról:
Az egész oldal egy nagy kamu hogy mentsem ki a pénzem?
Nem vontak le még pénzt de sokaknak igen.

Nem a kártyádon van a pénz, hanem a bankszámládon. Bankfiókban bármikor hozzáférsz kártya nélkül is.
(gyk: nyitvatartási időben)

"Az a gond,hogy május 1 van + még a vírus miatt is nem tudom,hogy valaki foglalkozik ezzel valaki.Plusz minden pénzem a bankkártyámon van szóval ha letiltom akkor nem tudom kivenni igaz?"
i) A pénzed nem a kártyádon van, hanem a számládon. Kártya nélkül is bármikor ki tudod venni a bankfiókban.
ii) Minden banknak van telefonos ügyfélszolgálata, ahol le tudják tiltani a kártyádat.
iii) Ha van netbankod te is meg tudod tenni 1 perc alatt.

És tanulságképp: internetes vásárláshoz virtuális bankkártyát kell használni.
Az éves díja 2-3 ezer Ft.
Alapon 1 Ft a napi vásárlási limitje, és 1 db vásárlás. Pénzfelvételre, POS-terminálos fizetésre (boltok, posta, éttermek stb.) nem alkalmas. Ha online vásárláskor fizetnél vele, akkor a fizetés előtt a netbankban megemeled a vásárlási limitet a fizetendő összegre, fizetsz vele. Aztán, vagy mindjárt visszaállítod 1 Ft-os határra, vagy kivárod, hogy időzár miatt automatikusan visszaálljon. Kivárhatod, úgyis elhasználtad a beállított fizetési lehetőséget.
Ha valakinek, aki megtartotta az ilyen kártyaadataid, ahhoz van kedve, napi 1 Ft-onként fogyaszthatja a számlád, míg észre nem veszed.
Ha nincs netbankod, azt is érdemes kérni, díjtalan.
Ha viszont van netbankod, akkor a mostani kártyáddal kártyatiltás helyett (annak magas költsége van) célszerű a vásárlási limitet és a pénzfelvételi limitet alacsonyra állítani; akár 1 Ft-ra. Annyi nyűg van vele, hogy ha te akarsz fizetni, vagy pénzt felvenni vele, akkor előtte emelgetni kell a határt; közben viszont csenhetnek pénzt a számládról.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!