Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lehetséges ez? Bővebben lennt!

Lehetséges ez? Bővebben lennt!

Figyelt kérdés

Mamámnak 3om hitele van három különböző banknál, nem most vette fel már évekkel ezelött!Anyukám húga vette rá erre az aljas dologra,kihasználta a tudatlanságát!Sajnos ma már ott tartunk h nem tudja fizetni a mamám a törlesztéseket, a bank rátette a kezét a nyugdíjára és a megélehtéshez elegendő összeget is levették a számlájáról!A végrehajtó nemsokára érkezni fog hozzá!A krédésem az lenne, h megteheti e a bank h még a megélhetéshez szükséges összeget is leveszi a bankszámlájáról?Mert jelenleg az egész nyugdijára rátették a kezüket!Két infarktusa volt már, szivbillentyü mütéte!Egyáltalán, h engedhette a bank ráadásul 3om h felvegyen hitelt????Mikor még fedezete sem volt rá!?Mit lehet tenni?

Köszönöm a tanácsokat!

2010. júl. 26. 18:26
 1/10 anonim ***** válasza:
A Pszaf-nak kell küldeni egy levelet. Azonnal elkezdik vizsgálni az ügyet, mert így a leírás alapján elég szabálytalannak tűnik a dolog.
2010. júl. 26. 18:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Bocsi azt elfelejtettem irni h 15 ezer forint marad a számlán amiből ki kell az albérletet fizetnie és ennivalót is kell vennie!:( de ksözönöm a tanácsot!
2010. júl. 26. 18:51
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Nagymamád albérletben él?

Aki a szoci időben nem szedett össze egy kis lakásra, ott más problémák is vannak.

2010. júl. 26. 19:10
 4/10 A kérdező kommentje:

az egyik keze levan bénulva!balesete volt!Nagypapám pedig már akkor meghalt amikor mi még meg sem születtünk!önkormányzati lakásba lakik de a lakbért nemtudja fizetni!

ne itélkezz ha nem tudod a körülményeket!

2010. júl. 26. 22:19
 5/10 anonim ***** válasza:

28.500 forintnak kell maradnia havonta, ezen felül nem lehet letiltani. Ugyanis ennyi az öregségi nyugdíjminimum.

Viszont két probléma van.

Az egyik az, hogy a bankok előszeretettel alkalmazzák az inkasszót, hogyha ismerik a bankszámládat. Ekkor nem vizsgálnak semmit, hogy honnan van rajta a pénz, hanem egyszerűen leszednek mindent a számláról. Vissza lehet követelni a jogtalanul leszedett összeget, de ez macerás, meg elhúzódó. Egyszerűbb olyan számlára kérni a jövedelmet, amiről a bankok nem tudnak. Vagy csekken.

A másik probléma az, hogy, mint már említettem, 28.500 forintnak kell maradnia (maximum a felét tilthatják le a jövedelemnek, de ha ez elég kevés, akkor így is elérheted ezt a korlátot).

Namost, ennyi pénzből még mindig frankón éhenhalhat. Viszont ha 28.500-at meghagynak neki, az teljesen legális...

2010. júl. 27. 01:57
 6/10 A kérdező kommentje:
sajnos hiába kérnénk másik számlára a pénzt, mert a nyugdíjfolyosító már nem a bankszámlájára hanem az adósság számlára utalja a nyugdíjt!mivel már bár listán van!sajnos elég kilátástalan a helyzet!:( mint említettem anyukám huga vette rá a hitelre, tőle valahogy követelhetünk bármit is bármilyen módon?
2010. júl. 27. 13:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Mivel már nyugdíjas, nem költözhetne hozzátok?

Úgyse dolgozik, szóval, bárhova tudna költözni.

Ráadásul ha egyedül van, és a keze is le van bénulva amúgy se jó, ha egyedül van otthon.

Akkor több pénz maradna, mert nem kéne lakbérre, meg rezsire.

Szomorú, hogy így becsapnak idős embereket, de mondjuk ő is gondolkozhatott volna, hogy nem tudja ezt kifizetni.

Szerintem ez az összeköltözés az egyetlen megoldás.

Az, hogy egy fővel több személy van, és hogy egy emberrel többre kell főzni szerintem nem akkora teher.

Ő is felnevelte annak idején a szüleidet, és szerintem nem szép dolog egyedül hagyni.

2010. aug. 5. 13:42
 8/10 anonim ***** válasza:

"mint említettem anyukám huga vette rá a hitelre, tőle valahogy követelhetünk bármit is bármilyen módon?"

Hát nem igazán. Ha te rábeszélsz arra, hogy vegyek egy olyan kocsit, mint nektek van, aztán később csalódok benne, mert minden baja van, én se követelhetnék tőled semmit. Elvégre én döntöttem.

2010. aug. 5. 15:04
 9/10 anonim válasza:
Költözzön hozzátok!
2010. aug. 5. 19:44
 10/10 A kérdező kommentje:

attól még a hitel megmarad!a nyugdíjára csak az egyik bank tette rá a kezét!a többi banknak attól még fizetni kell és igy sem tud :( pláne nem még 3om másik bankot!ma derült ki h 4 hitel van már :( és egyiken sincs biztosítás!

mielött bárki nekem támadna, nem tudtunk a hitelekről, teljesen a hátunk mögött csinálta!

2010. aug. 6. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!