Kezességnél létezik ilyen? Bővebben lennt
Egy ismerős elment kezesnek, rajta kívül van még egy kezes. Na már most az ő fizetéséből akarják letiltani a törlesztőt mert az adós nem fizetett.
Már meg is kapta a bírósági végzést a letiltásról. 15 napon belül lehet fellebezni. Lehet ilyenkor a rossz anyagi helyzetre hivatkozni? Ha letiltják a fizetéséből akkor a saját lakáshitelüket nem fogják tudni fizetni, mert nem sok pénzből élnek havonta 2 gyerekkel.
vállalta a kezességet, hivatkozhat bármire, a bankot nem fogja érdekelni
ez nem szívesség, hanem kötelezettség, ha az adós nem fizet, akkor a kezesből lesz adós
Igen azt küldték neki,hogy letiltják a 33%-ot.
De azt is,hogy 14 napon belül fellebbezhet
Fellebbezni mindig lehet, csak kérdés hogy van e értelme a kezesség arról szól hogy ha az adós nem fizet a kezes helyt áll vagyis fizet helyette. Két fajtája van: az egyszerű kezesség vagy a készfizető kezesség, esetedben ez utóbbiról lehet szó, ugyanis készfizetőnél az adós nem teljesítése esetén a jogosult bármelyik kezesen követelheti a TELJES összeget. (egyetemleges felelősséghez hasonlít)
Ha ez utóbbiról van szó akkor fieztni kell. Én ezt tanultam: kezességet soha, senkiért nem vállalunk, bár ez már késő az ismerősödnek, de hátha segít máson.
Ha végrehajtóhoz kerül a dolog a nettó fizetés 33% át vihetik el havonta, ha van más letiltás is van akkor 50% ig mehet. 28.800 ft mindenképp kell hogy maradjon. Én az ismerősöd helyében elkezdenék tárgyalni a bankkal hogy ütemezzék át a hitelt, úgy hogy tudjam fieztni, mert ugye a letiltás már meg sem fog érkezni a számlájára, és ha nem fizeti a hitelt a bank fel fogja mondani előbb utóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!