Hitelt a beteg anyámtól átvehetem?
5 évvel ezelött anyu vett fel hitelt a lakásomra. Azt mondták h csak 5 évig kell fizetni, aztán naná h kiderült h kamuznak és 6 évig kell fizetni. Csakhogy anyu már 2 éve rákos beteg. 2 nagy mellrákja volt, aztán most meg egyre több az áttét. 8-9 csontáttét és 2 kezd kialakúlni a tüdejében.
Szóval átvehetem valahogy anyutól a hitelt? Mert nem hiszem, h ezt az évet megélné, szegényem.
El akarok vele menni a bankba de nem szeretném feleslegesen elcibálni.
Szóval nem akarom h ott a bankban rámtukmáljanak még hitelt stb.
Át lehet venni a hitelt? Csak 1 évet kell fizetni havonta 20 000ft.Új hitelt nem vehetek fel.
Köszönöm a válaszokat!
"Új hitelt nem vehetek fel."
Akkor nem, mivel ez mindenképpen új hitel lenne.
értem. köszönöm.
na és ha az anyám bankszámláját átvenném és úgy utalnék pénzt a hitelre?
Ahogy az utolsó írta.
Neked annyi a dolgod, hogy minden hónapban anyukád bankszámlájára elküldöd az X összeget, és a bank majd onnan levonja. Nem bonyolult.
Esetleg személyi hitelt veszel fel.
Pár nap alatt megvan.
Abból anyukád hitelét végtörlesztitek és ezáltal ő már nem adós többé.
Gondolom már nem nagy összegről van szó.
Átvenni azért sem érné meg mert esetleg módosítás díj illetve régebben a kamatok is sokkal magasabbak voltak.
Mennyi a fizetésed? Ha 1 évet kell fizetni, havonta 20 ezret, akkor összesen 240 ezer ft-ról beszélünk. Nem tudnátok esetleg egy összegben kifizetni?
Sajnos, ha anyukád elhalálozik, akkor zárolják a számláját, ezért onnan nem fogtok tudni fizetni, amíg a hagyatéki eljárás le nem zajlik - ez pedig késedelmi kamat felszámolását hozza magával. és igen, utána megörökölöd a tartozást - csak addigra már többet kell fizetni.
Ha te bankszámlára kapod a fizetésedet, akkor viszont megoldás lehet egy folyószámla hitelkeret kérése, abból kifizetni a tartozsát és akkor minden meg van oldva. Aztán lassacskán ráérsz majd visszafizetni a hitelkeret tartozást havi 20 ezrével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!