Édesanyám 2003 ban vett egy tv hitelre.110000ft volt. Beteg lett sokat volt kórházban, nyugdijazták. Eltelt 13 év. Múltheten jött egy levél,1 évig 39000ft letiltanak a nyugdijából, mert állitolag az utolsó 2 részletet nem fizette ami 19000ft?
Én azt értem, hogy beteg volt, de azért utána csak nem lett amnéziája. Bizony az élet, a pénzügyek mennek tovább. Addig havonta fizetett egy csekket, vagy vonták tőle vagy akármi. Utána úgy gondolta, hogy eltűnt, vége? Nem járt utána, nem szerezte be a záró papírokat?
Biztos, hogy kapott több felszólítást is. Nem csak közvetlenül akkor, de utána is. Nekem nagyon gyanús ez a 13 év dolog, ennél sokkal hamarabb szokott behajtásra kerülni egy hitel. Szóval át kellene nézni mindent.
Amúgy az összeg egyáltalán nem irreális, 13 évi kamattal, büntetéssel, behajtói díjakkal, sőt...
Közben is kellett jönni levélnek, meg bírósági papírnak.Mivel ahol vette a tv-t, ahol kapta a hitelt, ott nem jogosultak végrehajtásra.Végrehajtani csak a bíróság jogosult, de oda meg küldhettek levelet, hogy menni kell.
Nézd meg hány csekket nem fizetett vissza.
Adj be egy kérelmet a bíróságra, ahonnan a letiltás jött,amelyben legyen benne, hogy elévülésre hivatkozol.Vagyis nem te, hanem édesanyád, ő írja alá.Mert ez már ha 13 éve volt, rég elévült tartozás.
"nézd meg"
Leírta érthetően, hogy nincs meg a csekk, nem tud mit megnézni!
Egészen biztos, hogy emiatt a 16 évvel ezelőtti tv-vásárlás miatt lesz a letiltás?
Ezt honnan veszitek?
Mert ilyen infókat, hogy tévét vett, meg hogy 2 részlet nem volt befizetve, a végrehajtó nem tud mondani. Ő csak egy megbízást kap egy összeggel, egy pénzintézettől.
Még csak nem is az áruháztól, tehát nem pl. a Media Markt-tól, hanem az OTP-től, vagy egyéb pénzügyi partnertől.
Valamint ha akkor el is maradt - mert bárkivel előfordul - és épp nem volt pénz, utána is kellett leveleket kapnia, tehát nem a kórházi kezelés pár hónapjában, hanem 2 évvel később, 6 évvel később, 10 évvel később.
Ez a történet így több sebből vérzik, túl sok a zavaros részlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!