Lakáshitelről mit kell tudni mostanában egy teljes kezdőnek (pár konkrét kérdés lent)?
Figyelt kérdés
Elmúlt években már elköltöttem egy vagyont lakbérre amit sosem fogok látni, úgyhogy most vagy veszek egy lakást annyiért amennyiért tudok, vagy leteszem az önerőt és hitel. Sosem volt hitelem, ötletem sincs hogy megy. Elsősorban az a kérdésem mennyi idő, mire elintéződik? Teszem azt találok egy lakást, tetszik, megvenném, de (nyilván) nem tudom mind kifizetni, akkor onnantól mi a folyamat? Hajlandók várni annyit akik árulják általában (albérletből indulok ki ahol 100an harcolnak egy elfogadható lakásért, lehet ha vételről van szó nem ez a helyzet)? Munkaviszonnyal kapcsolatban szokott valami kikötés lenni? Mennyi ideje kell, hogy az adott helyen legyél, ne legyél próbaidőben stb.? illetve általában mire érdemes odafigyelni, hogy ne úgy végezzem mint annó a devizahitelesek. Esetleg ha bankot tudtok ajánlani azt is megköszönném, meg mindent amit fontosnak gondoltok úgy az egész folyamatról. Tudom nem úgy hangzok mint akinek el kéne adósítania magát :D , de még csak most kezdem a tájékozódást. Persze máshol is utána fogok nézni, de kaptam már itt hasznos infót máshoz, egy próbát megér.2020. márc. 5. 16:53
11/12 anonim válasza:
10: Aha, ezért is tűntek el a befektetők...
12/12 anonim válasza:
Én ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy most jó döntés-e lakást venni, vagy sem, de egyet tudok. Jelenleg lehetőségem van több bankban is a Hirdetmény szerinti kamatból jelentősen alkudni. Van az a hitelösszeg, van az a jövedelem, amikor pl 3% alá is be tudtam vinni a kamatot egy 10 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát lakáshitelnél. Ha eldöntötted a vásárlást, van legalább 20% önerőd, több, mint 3 hónapos munkaviszonyod a jelenlegi munkahelyeden, nem vagy próbaidős és megfelelő jövedelmed i vans, akkor segítek, ha kéred. Nekem ez a szakmám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!